ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Μόλις 28 αρχηγοί κρατών θα βρεθούν στο Ρίο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Μόλις 28 αρχηγοί κρατών θα βρεθούν στο Ρίο
Περίπου οι μισοί από αυτούς που περίμεναν οι διοργανωτές, θα είναι οι αρχηγοί κρατών που θα επισκεφθούν το Ρίο, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι διοργανωτές περίμεναν γύρω στους 50 αλλά τελιλά μόλις 28 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έχουν επιβεβαιώσει ότι θα παραστούν στους Αγώνες.

Μάλιστα, μέχρι τώρα δεν έχουν τεθεί αιτήματα για διμερείς συναντήσεις με τον προσωρινό πρόεδρο Μίκελ Τεμέρ καθώς η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ έχει απομακρυνθεί προσωρινά από τα καθήκοντά της, προκειμένου

να παραπεμφθεί σε δίκη στη Γερουσία με κατηγορία την παραβίαση κανόνων του προϋπολογισμού.

Από τους ευρωπαίους ηγέτες, έχει ανακοινώσει πως θα παραστεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, του οποίου η χώρα είναι μεταξύ των υποψηφίων για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 (Παρίσι), καθώς επίσης και οι ηγέτες της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Γερμανίας.

Τις ΗΠΑ θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος έχει προγραμματίσει διμερή συνάντηση με τον βραζιλιάνο ομόλογό του Ζοζέ Σέρα ενώ από τη Nότιο Αμερική θα παραστούν οι πρόεδροι της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι, και της Παραγουάης, Οράσιο Κάρτες.

Η Κίνα -παρά τις στενές εμπορικές σχέσεις που διατηρεί με τη Βραζιλία- θα στείλει τον αντιπρόεδρό της.



Σχετικές ειδήσεις