ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Χαός στο αεροδρόμιο του Χίθροου εξαιτίας διαδηλωτών (pics+vid)

Βρετανία: Χαός στο αεροδρόμιο του Χίθροου εξαιτίας διαδηλωτών (pics+vid)

Διαδηλωτές ξάπλωσαν επίσης στις ράγες του δικτύου τραμ στο Νότιγχαμ, αποκλείοντας την κυκλοφορία.

Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία προκάλεσε η διαδήλωση την οποία διοργάνωσε το αντιρατσιστικό κίνημα «Black Lives Matter».

Αποτέλεσμα ήταν ο αυτοκινητόδρομος που οδηγεί στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου να κλείσει, σύμφωνα με την αστυνομία και να προκληθούν κυκλοφοριακό κομφούζιο και μποτιλιαρίσματα.

Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν, εξήγησε η Σκότλαντ Γιαρντ σε ένα δελτίο τύπου. Τέσσερις εξ αυτών τέθηκαν υπό κράτηση σε ένα αστυνομικό τμήμα στο δυτικό Λονδίνο.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου του Χίθροου, τον οποίο επικαλείται το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΑ, η κινητοποίηση δεν εμπόδισε εντούτοις τους επιβάτες να επιβιβαστούν στην ώρα τους στα αεροπλάνα τους.

Το κίνημα «Black lives matter» είχε απευθύνει κάλεσμα από χθες στους πολίτες προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια σειρά διαδηλώσεων στη Βρετανία σήμερα, με σύνθημα «nationwide #shutdown» (Ας κλείσουμε την χώρα) στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σήμερα 5 Αυγούστου συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τον θάνατο του Μαρκ Ντάγκαν, που σκοτώθηκε το 2011 από αστυνομικούς, που τον παρακολουθούσαν. Ο θάνατός του είχε πυροδοτήσει ταραχές σε πολλές πόλεις της Βρετανίας.

Η αστυνομία του Ουέστ Μίντλαντ γνωστοποίησε επιπλέον ότι συνέλαβε έναν άνδρα και τέσσερις γυναίκες καθώς έκλεισαν έναν αυτοκινητόδρομο στη νοτιοανατολικό Μπέρμιγχαμ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, διαδηλωτές ξάπλωσαν επίσης στις ράγες του δικτύου τραμ στο Νότιγχαμ, αποκλείοντας την κυκλοφορία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις