ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες σωσίβια προσφύγων «πλημμύρισαν» το βρετανικό κοινοβούλιο! (pics)

Χιλιάδες σωσίβια προσφύγων «πλημμύρισαν» το βρετανικό κοινοβούλιο! (pics)

Πρόκειται για σωσίβια που φορούσαν πρόσφυγες οι οποίοι έκαναν το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη.

Με 2.500 σωσίβια γέμισε η πλατεία της Βουλής του Λονδίνου στο πλαίσιο δράσης ευαισθητοποίησης για τους χιλιάδες πρόσφυγες που πεθαίνουν στη θάλασσα.

Μέλη της οργάνωσης International Rescue Committee (IRC) τοποθέτησαν τα σωσίβια το βράδυ της Κυριακής (18/09) έξω από τη Βουλή της Μεγάλης Βρετανίας με αφορμή τη Σύνοδο του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη που ξεκίνησε σήμερα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις μελών των IRC, η δράση έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα.

Η UNHCR υπολογίζει ότι 6.940 άνθρωποι πνίγηκαν ή χάθηκαν κι αγνοούνται στην προσπάθειά τους να φθάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου 2015 και Αυγούστου 2016.

«Ελπίζουμε ότι αυτό θα στείλει ένα μήνυμα στους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να προτρέψουν υπέρ των σταθερών λύσεων» δήλωσε ο Σανζ Σρικαντάν, επικεφαλής πολιτικής στην Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης.

Στη Νέα Υόρκη, οι ηγέτες 193 χωρών συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία ξεκίνησε με την πρώτη στα χρονικά σύνοδο με θέμα τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η διεθνής κοινότητα για την προστασία των προσφύγων και των μεταναστών.

Οργανώσεις αρωγής καλούν συχνά τη Βρετανία να υποδεχθεί περισσότερους πρόσφυγες αλλά η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ετοιμάζεται να υπερασπιστεί την πολιτική που ακολουθεί η χώρα της.

Η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης αναμένεται να επαναλάβει το δικαίωμα όλων των χωρών να ελέγχουν τα σύνορά τους, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της κυβέρνησης, και θα ταχθεί υπέρ της «μείωσης των ανεξέλεγκτων μετακινήσεων πληθυσμών» σε συνδυασμό με μέτρα προκειμένου οι πρόσφυγες να διευκολύνονται να αιτούνται άσυλο στην πρώτη ασφαλή χώρα που θα φθάνουν.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις