ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ υποχωρεί για την απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στη χώρα

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ υποχωρεί για την απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στη χώρα

Τους τελευταίους μήνες, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα μεταναστών από χώρες όπου δρουν ισλαμιστές μαχητές, αλλά δεν έχει αποσαφηνίσει αν αυτό είναι περιορισμός ή διεύρυνση της αρχικής του θέσης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει υποχωρήσει από την θέση του για απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ όλων των μουσουλμάνων, δήλωσε ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Μάικ Πενς, αναφερόμενος σε μια από τις προτάσεις που έχει κάνει ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την αμερικανική προεδρία.

Τον περασμένο Δεκέμβρη η πρόταση του Τραμπ για την «ολοκληρωτική απαγόρευση σε μουσουλμάνους να εισέλθουν στις ΗΠΑ» διατυπώθηκε έπειτα από το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια, στο οποίο οι ένοπλες δράστες, ένα αντρόγυνο, είχε εμπνευστεί από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Πενς τόνισε σε μια σειρά συνεντεύξεων που παραχώρησε σε αμερικανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πως αν εκλεγεί ο Τραμπ πρόεδρος στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, θα απαγορεύσει την είσοδο μεταναστών που προέρχονται «από χώρες που έχουν συμβιβαστεί με την τρομοκρατία».

Ερωτηθείς αν αυτό ισοδυναμεί με μια απαγόρευση εισόδου για τους μουσουλμάνους ο Πενς σε μια πρωινή εκπομπή του MSNBC, απάντησε: «Ασφαλώς και όχι».