ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Γυναίκα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο του περιοδικού «Forbes» αναμένεται να τοποθετηθεί η 57χρονη Αυστραλή Τζίνα Ράινχαρτ. Η...

Στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο του περιοδικού «Forbes» αναμένεται να τοποθετηθεί η 57χρονη Αυστραλή Τζίνα Ράινχαρτ.


Η Ράινχαρτ έχει σήμερα στην κατοχή της τρία ανθρακωρυχεία και ένα ορυχείο σιδηρομεταλλεύματος, που βρίσκονται μεταξύ των 10 πιο υποσχόμενων μεταλλευτικών έργων στον κόσμο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.


Ο χρηματοοικονομικός όμιλος Citigroup εκτιμά πως τρία προγράμματα άνθρακα και σιδηρομεταλλευμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο την περιουσία της, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τους άνδρες μεγιστάνες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην κορυφή της λίστας του « Forbes», τον Μεξικανό επιχειρηματία των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλίμ, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 74 δισ. δολάρια και τον πρόεδρο της Microsoft Μπιλ Γκέιτς (56 δισ. δολάρια).


Σύμφωνα με ανάλυση στην Αυστραλία, τα ετήσια κέρδη της Ράινχαρτ θα αγγίζουν σύντομα τα 10 δισ. δολάρια, ανεβάζοντας τον πλούτο της στα 100 δισ. δολάρια.