ΚΟΣΜΟΣ

Ρίσκαρε τη ζωή του για να κατεβάσει τη σημαία του Ισραήλ

Ρίσκαρε τη ζωή του για να κατεβάσει τη σημαία του Ισραήλ
Ένας Αιγύπτιος διαδηλωτής αφαίρεσε χθες το βράδυ την ισραηλινή σημαία που κυμάτιζε στο κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ στο Κάιρο την ώρα που χιλιάδες...

Ένας Αιγύπτιος διαδηλωτής αφαίρεσε χθες το βράδυ την ισραηλινή σημαία που κυμάτιζε στο κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ στο Κάιρο την ώρα που χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πρεσβεία διαμαρτυρόμενοι για τους θανάτους, την Πέμπτη, πέντε αιγυπτίων αστυνομικών από ισραηλινά πυρά στο Σινά.


Ο διαδηλωτής αναρριχήθηκε 17 ορόφους για να κατεβάσει τη σημαία. Συγκεντρωμένοι τον πήραν στους ώμους τους όταν κατέβηκε και πολίτες άρχισαν να ηχούν τις κόρνες των αυτοκινήτων τους, τη στιγμή που οι υπόλοιποι εμπόδισαν τη στρατιωτική Αστυνομία να τον συλλάβει.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Αιγύπτου χαρακτήρισε ανεπαρκή την δήλωση με την οποία η κυβέρνηση του Ισραήλ εξέφρασε τη λύπη της για το θάνατο πέντε αστυνομικών στα σύνορα των δύο χωρών, αλλά δεν αναφέρθηκε στην ανάκληση του αιγυπτίου πρεσβευτή στο Τελ Αβίβ.

"Η ισραηλινή θέση είναι θετική στην επιφάνεια", όμως δεν αποτελεί επαρκή απάντηση "στην αιγυπτιακή οργή εξ αιτίας των ισραηλινών ενεργειών", ανέφερε ανακοινωθέν της κυβέρνησης που μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση επέμεινε να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα κοινής έρευνας για το επεισόδιο με το Ισραήλ, σύμφωνα με το MENA.


Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ εξέφρασε τη "λύπη" του για τους θανάτους των αστυνομικών και πρότεινε να "εξεταστούν" οι συνθήκες υπό τις οποίες εκτυλίχθηκε το επεισόδιο από κοινού με τον αιγυπτιακό στρατό.