ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Οδηγός φορτηγού συγκέντρωσε 50.000 ευρώ για τον Πολωνό συνάδελφό του

Βρετανία: Οδηγός φορτηγού συγκέντρωσε 50.000 ευρώ για τον Πολωνό συνάδελφό του

Ειδήσεις για τρομοκρατική επίθεση Βερολίνο: Ο 37χρονος Πολωνός οδηγός, Λούκας Ούρμπαν, έχασε τη ζωή του στην καμπίνα του φορτηγού του που χρησιμοποιήθηκε τη Δευτέρα στην επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Ήταν παντρεμένος κι είχε έναν γιο ηλικίας 17 ετών.

Ένας Βρετανός οδηγός συγκέντρωσε περισσότερα από 50.000 ευρώ σήμερα μέσω Διαδικτύου για την οικογένεια του Λούκας Ούρμπαν, του Πολωνού οδηγού νταλίκας που εντοπίστηκε νεκρός στην καμπίνα του φορτηγού που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στο Βερολίνο.

«Αν και δεν γνώριζα τον Λούκας, οι συνθήκες του θανάτου του μου προκάλεσαν σοκ και με συγκλόνισαν και δεν μπορώ να φανταστώ τι νιώθει η οικογένειά του αυτήν την στιγμή. Επομένως, καθώς κι εγώ εργάζομαι ως οδηγός, αποφάσισα να απευθύνω έκκληση στην κοινότητα των οδηγών φορτηγών και πέραν αυτής προκειμένου να βοηθήσουμε οικονομικά» έγραψε ο Ντέιβιντ Ντάνκαν στην πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης Gofundme.

«Ένας από τους συναδέλφους του Λούκας Ούρμπαν είπε ότι ήταν απόλυτα αφοσιωμένος στην εργασία του, σε βαθμό τέτοιο που πιθανόν υπερασπίστηκε το φορτηγό του έως το τέλος» πρόσθεσε ο Βρετανός, ο οποίος έχει ορίσει ως στόχο τη συγκέντρωση του ποσού των 50.000 λιρών.

Έως αυτήν την ώρα έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 47.000 λίρες (55.000 ευρώ).

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων