ΚΟΣΜΟΣ

Οι «φιλοφρονήσεις» Μπερλουσκόνι για την Ιταλία

Οι «φιλοφρονήσεις» Μπερλουσκόνι για την Ιταλία
Μια τηλεφωνική συνομιλία, προϊόν υποκλοπής, μεταξύ του πρωθυπουργού της Ιταλίας και ενός άνδρα που πρόσκειται στον «Καβαλιέρε»...

Μια τηλεφωνική συνομιλία, προϊόν υποκλοπής, μεταξύ του πρωθυπουργού της Ιταλίας και ενός άνδρα που πρόσκειται στον «Καβαλιέρε», έφερε σήμερα στο φως το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Η συνομιλία είναι γεμάτη ύβρεις εκ μέρους του Ιταλού πρωθυπουργού για τη χώρα της οποίας ηγείται:

«Είμαι διάφανος, τόσο καθαρός στις επιχειρήσεις μου που δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να με ενοχλήσει. Δεν κάνω τίποτα που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως έγκλημα. Μπορούν να πουν για μένα ότι γ. . ., είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να πουν. Σε λίγους μήνες θα φύγω για να ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις μου, αλλού, φεύγω από αυτή τη σκατοχώρα που με κάνει να θέλω να ξεράσω», είπε ο Μπερλουσκόνι στον Βέλτερ Λαβιτόλα, στη συνομιλία που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου.

Ο Λαβιτόλα διώκεται από την ιταλική δικαιοσύνη για μια υπόθεση όπου φέρεται ως ύποπτος, μαζί με τον επιχειρηματία, Τζιανπάολο Ταραντίνι, ο οποίος συνελήφθη σήμερα, για εκβιασμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Είναι επίσης εκδότης εφημερίδας και διαφεύγει της σύλληψης, καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό.

Ο Ταραντίνι, από την άλλη, είχε εμπλακεί το 2009 στο σκάνδαλο της πόρνης Πατρίτσια ντ’ Αντάριο, η οποία είχε δηλώσει ότι πέρασε μια νύχτα με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο επιχειρηματίας είχε πει τότε ότι είχε φέρει περίπου τριάντα γυναίκες πρόθυμες να παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες στα πάρτι που οργάνωνε ο Μπερλουσκόνι στις κατοικίες του στη Ρώμη και τη Σαρδηνία, μεταξύ Σεπτεμβρίου 2008 και Ιανουαρίου 2009.

«Εγώ τις παρουσίαζα σαν φίλες μου και δεν ανέφερα το γεγονός ότι μερικές φορές τις πλήρωνα», είχε δηλώσει ο Ταραντίνι.