ΚΟΣΜΟΣ

Πανηγυρίζει ο τουρκικός Τύπος για την «επίσκεψη-έκπληξη» στα Ίμια χωρίς... αντίσταση!

Πανηγυρίζει ο τουρκικός Τύπος για την «επίσκεψη-έκπληξη» στα Ίμια χωρίς... αντίσταση!

Πρώτο θέμα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα όσα συνέβησαν σήμερα στα Ίμια, με την «επίσκεψη-έκπληξη», όπως την χαρακτηρίζουν της τουρκικής πυραυλάκατου, στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας.

Η τουρκική πυραυλάκατος παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και προσέγγισε τη βραχονησίδα των Ιμίων ενώ συνοδευόταν από δύο ταχύπλοα των τουρκικών ειδικών δυνάμεων.

Η «Daily Sabah» κάνει λόγο για επίσκεψη-έκπληξη στα Ίμια, η οποία σημειώθηκε σε μια περίοδο τεταμένων σχέσεων με την Ελλάδα. Την ένταση αυτή στις διμερείς σχέσεις η τουρκική εφημερίδα, στην ιστοσελίδα της, την αποδίδει στην απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης να μην εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που χαρακτηρίζονται «πραξοκοπηματίες», στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τουρκική πλευρά αποκρούει τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα επιχείρησε να αποτρέψει την προσέγγιση των Ιμίων από την τουρκική πυραυλάκατο, χρησιμοποιώντας φωτογραφικά ντοκουμέντα, που δείχνουν ένα σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής να πλέει δίπλα στην πυραυλάκατο. Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η τουρκική επίσκεψη συμπίμπτει χρονικά με την 21η επέτειο του θανάτου τριών Ελλήνων στρατιωτών στα Ίμια, κατά την περίοδο της κρίσης που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 1996.

tourkikos tipos2

Παράλληλα, για «επίσκεψη-έκπληξη» στα Ίμια κάνει λόγο στην ηλεκτρονική της έκδοση και η «Milliyet», υπογραμμίζοντας μάλιστα το γεγονός ότι τα τουρκικά σκάφη δεν συνάντησαν καμία αντίσταση από τις ελληνικές δυνάμεις.

tourkikos tipos1

Ιδιαίτερη αναφορά στην επίσκεψη των Τούρκων στρατιωτικών αξιωματούχων στα Ίμια κάνει και η «Hurriyet», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η περιοχή είναι «διαφιλονικούμενη» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σχετικές ειδήσεις