ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Γιος ακροδεξιού και κολλημένος με τα όπλα ο 17χρονος που αιματοκύλισε το σχολείο (vids+pics)

Γαλλία: Γιος ακροδεξιού και κολλημένος με τα όπλα ο 17χρονος που αιματοκύλισε το σχολείο (vids+pics)

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον 17χρονο δράστη της επίθεσης στο λύκειο της πόλης Γκρας στη Γαλλία.

Πρόκειται για τον Kylian Barbey, ο οποίος είναι γιος ακροδεξιού πολιτικού, ενώ, σύμφωνα με τις αρχές, είναι «ασταθής» χαρακτήρας και «κολλημένος» με τα όπλα!

Οι αρχές απέκλεισαν άλλωστε από την αρχή τo σενάριο μιας τρομοκρατικής επίθεσης, όπως επιβεβαίωσε η εισαγγελέας του Γκρας, Φαμπιέν Ατζορί, επισημαίνοντας πως η ενέργειά του δείχνει να οφείλεται «στις κακές σχέσεις» που είχε με άλλους μαθητές.

17264651 10154120262327303 5248697219059359430 n

«Κανένα στοιχείο, καμία διασύνδεση δεν μπορεί να υπάρξει με μια τρομοκρατική επιχείρηση» υπογράμμισε η εισαγγελέας σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Επιπλέον έκανε γνωστό ότι ο έφηβος δεν προέβαλε «καμία αντίσταση» κατά τη σύλληψή του.

Ο 17χρονος έχει τεθεί υπό κράτηση με την κατηγορία της «απόπειρας ανθρωποκτονιών», αφού τραυμάτισε ελαφρά οκτώ ανθρώπους.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Ναζάτ Βαλό Μπελκασέμ, η οποία μετέβη στο Γκρας, τόνισε ότι η σημερινή επίθεση είναι «προφανώς η παράλογη ενέργεια ενός νεαρού ευάλωτου άνδρα, γοητευμένου από τα όπλα».

Ο ύποπτος συνελήφθη λίγο αφότου άνοιξε πυρ έχοντας στην κατοχή του πολλά όπλα, μεταξύ αυτών μια κυνηγετική καραμπίνα, δύο περίστροφα και δύο χειροβομβίδες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

«Γλυτώσαμε τα χειρότερα» υπογράμμισε η υπουργός, κάνοντας λόγο για νεαρό με ψυχολογικά προβλήματα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Kylian φαίνεται ότι δεν είχε συνεργούς, μολονότι σε πρώτη φάση οι αρχές πίστευαν ότι δεν έδρασε μόνος και ότι ένας δεύτερος ένοπλος είχε διαφύγει.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας καταδεικνύουν ότι ο (17χρονος) είχε παρακολουθήσει ενδελεχώς βίντεο με μαζικές δολοφονίες στην Αμερική», μεταξύ αυτών της σφαγής στο λύκειο Κολουμπάιν το 1999, γνωστοποίησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ Ενρί Μπραντέ.

Στις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στους λογαριασμούς του στους ιστότοπους Facebook και Twitter, ο δράστης εμφανίζεται ως ένας νέος που εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για την επίθεση στο Κολουμπάιν, ενώ περιλαμβάνονται και φωτογραφίες που παρουσιάζουν πώς να κατασκευάσει κανείς τα δικά του όπλα.

Υπενθυμίζεται ότι στο μακελειό στο Κολουμπάιν το 1999, δύο μαθητές άνοιξαν πυρ και σκότωσαν 2 καθηγητές και 12 συμμαθητές τους, προτού βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Δείτε το βίντεο φρίκης που είχε ανεβάσει ο δράστης, ο οποίος φέρεται να προετοίμαζε από καιρό την επίθεση, στο διαδίκτυο:

Ο πατέρας του δράστη, ο οποίος είναι μέλος ακροδεξιού κόμματος, μόλις έμαθε για την επίθεση στο σχολείο, έγραψε στο Twitter: «Εκφράζω την εγκάρδια υποστήριξη μου για τον διευθυντή, τους καθηγητές, το προσωπικό, τους μαθητές και τους γονείς των μαθητών»…

pateras

Η Γαλλία, μετά το κύμα των τζιχαντιστικών επιθέσεων του 2015 και του 2016 εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση συναγερμού, υπό το φόβο νέων επιθέσεων.

Σημειώνεται τέλος ότι μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, οι αρχές έχουν ζητήσει από όλα τα σχολεία, τα οποία απειλήθηκαν ευθέως από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, να οργανώσουν ασκήσεις ετοιμότητας για την περίπτωση μιας επίθεσης.