Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα στον Κιμ: Έκαναν δοκιμή πυραύλου ικανού να πλήξει με πυρηνικά τη Βόρεια Κορέα

Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα στον Κιμ: Έκαναν δοκιμή πυραύλου ικανού να πλήξει με πυρηνικά τη Βόρεια Κορέα

Σαφές μήνυμα προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (03/05) οι ΗΠΑ, κάνοντας δοκιμή πυραύλου, ο οποίος μπορεί να πλήξει με πυρηνικά τη Βόρεια Κορέα!

Από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλιφόρνια, οι ΗΠΑ προέβησαν στην εκτόξευση μη οπλισμένου πυραύλου, ο οποίος μπορεί να οπλιστεί με οποιαδήποτε μορφής κεφαλή, ακόμη και με πυρηνικά, και να πλήξει στόχους σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Η εκτόξευση του Minuteman 3 Intercontinental είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές, ένα ξεκάθαρο μήνυμα του πλανητάρχη, Ντόναλντ Τραμπ προς την Πιονγκγιάνγκ, ότι την ώρα που η Βόρεια Κορέα προσπαθεί να κατασκευάσει βαλλιστικό πύραυλο μακράς απόστασης, οι ΗΠΑ κάνουν ήδη δοκιμές!

pyravlos1

Συγκεκριμένα, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το σιλό της βάσης Vandenberg, διανύοντας μία απόσταση 6.800 χιλιομέτρων, πριν καταπέσει στην ατόλη Kwajalein, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Όπως αναφέρει η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, η επιτυχής (όπως την χαρακτηρίζουν) εκτόξευση του πυραύλου Minuteman 3 intercontinental υπήρξε αποτέλεσμα 10μηνου σχεδιασμού και αποτελεί το τελευταίο «απόκτημα» του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας.

missile california

Η εμβέλεια του φτάνει τα 12.900 χιλιόμετρα και οι ΗΠΑ διαθέτουν ήδη 450 πυραύλους του συγκεκριμένου είδους, πολύ καλά φυλαγμένους.

Η πυραυλική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα έρχεται ακριβώς ένα 24ωρο μετά τις ευθείες απειλές της Πιονγκγιάνγκ, για πυρηνικό χτύπημα στο έδαφος των ΗΠΑ, το οποίο θα αφάνιζε τους Αμερικανούς.