ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Κυνήγι μαγισσών» η έρευνα περί... Ρωσίας

Τραμπ: «Κυνήγι μαγισσών» η έρευνα περί... Ρωσίας

Φανεράδυσαρεστημένος ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποδοκίμασε σήμερα τον διορισμό ειδικού εισαγγελέα για να ηγηθεί της έρευνας για ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και τον χαρακτήρισε «το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών» στην αμερικανική ιστορία, μερικές ώρες αφότου είχε δηλώσει πως προσδοκά να πραγματοποιηθεί μια ενδελεχής έρευνα.

Αντιμέτωπο με την αυξανόμενη πίεση από τον Λόφο του Καπιτολίου, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διόρισε χθες τον πρώην διευθυντή του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ ως ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016 και ενδεχόμενη συνέργεια ανάμεσα στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και τη Μόσχα.

Ο Τραμπ ανέφερε χθες το βράδυ σε δήλωσή του πως «μια ενδελεχής έρευνα θα επιβεβαιώσει αυτό που ήδη ξέρουμε, ότι δεν υπήρξε συνέργεια ανάμεσα στην εκστρατεία μου και οποιαδήποτε ξένη οντότητα».

Όμως σήμερα το πρωί σε δύο μηνύματά του στο Twitter ο Τραμπ κατέστησε σαφές ότι είναι δυσαρεστημένος μ' αυτή την τελευταία εξέλιξη.

«Παρόλες τις παράνομες πράξεις που έλαβαν χώρα στην προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον και στην κυβέρνηση Ομπάμα, ουδέποτε διορίσθηκε ειδικός εισαγγελέας!», έγραψε ο Τραμπ. «Αυτό είναι το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών σε βάρος ενός πολιτικού στην αμερικανική ιστορία!».

Τα σχόλια αυτά αντανακλούν μια ομιλία που έκανε χθες Τετάρτη ο Τραμπ, πριν ανακοινωθεί ο διορισμός του Μιούλερ, κατά την οποία υποστήριξε πως κανένας πολιτικός στην ιστορία «δεν αντιμετωπίσθηκε χειρότερα ή πιο άδικα» απ' ό,τι αυτός.

Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Τσάρλι Ντεντ δήλωσε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ρώσοι αναμίχθηκαν στις αμερικανικές εκλογές. Στόχος της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα, δήλωσε, είναι να καθορίσει αν υπήρξε συνέργεια ανάμεσα σε συνεργάτες του Τραμπ και τη Ρωσία για να συμβεί αυτό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις