ΚΟΣΜΟΣ

Στυλ και φινέτσα ακόμη και στους αιθέρες από την... κινεζική Hainan Airlines! (pics)

Στυλ και φινέτσα ακόμη και στους αιθέρες από την... κινεζική Hainan Airlines! (pics)

Η μείξη των παραδοσιακών κινεζικών στοιχείων και της δημοφιλούς διεθνούς μόδας δημιούργησε ένα αριστούργημα της Ανατολής που εντυπωσιάζει.

Συνδυάζοντας κλασσικά οriental στοιχεία και σχήματα της σύγχρονης μόδας, οι στολές των πληρωμάτων της Hainan Airlines, της αεροπορικής εταιρείας της νήσου και επαρχίας Χαϊνάν, δημιουργίες του σχεδιαστή μόδας Laurence Xu επαναφέρουν τη... μόδα στους αιθέρες.

κινα 2

Στο πρόσφατο σόου του Κινέζου σχεδιαστή στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι στις αρχές Ιουλίου παρουσιάστηκαν και οι νέες στολές για τα πληρώματα της αεροπορικής εταιρείας. Η συλλογή είναι επηρεασμένη από το παραδοσιακό κινέζικο φόρεμα «cheongsam». Τα φορέματα σε παστέλ χρώματα έχουν σχέδια, σύννεφα, κύματα και βουνά. Ο Laurence Xu τα συνδύασε με δυτικού στυλ παλτά και καπέλα.

«Δεν δημιουργούμε μόνο μια νέα στολή αλλά παρουσιάζουμε τη διεθνοποιημένη εικόνα της αεροπορικής εταιρείας μας. Ειδικά στις διεθνείς πτήσεις, θέλουμε να δείξουμε στους επιβάτες ότι η Κίνα είναι μοντέρνα και μέσα στη μόδα» ανέφερε ο Xu Fei, brand manager της Hainan Airlines.

Η απόφαση για συνεργασία με τον Laurence Xu εντάσσεται στη στρατηγική της Hainan Airlines, της τέταρτης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στην Κίνα, με στόχο να αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους αερομεταφορείς παγκοσμίως.

κινα 3

Ο Laurence Xu, γεννημένος στην επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Tsinghua, αποφοίτησε από την Κεντρική Ακαδημία Τεχνών και το ταλέντο του έγινε γρήγορα αντιληπτό από κινηματογραφιστές.

κινα 5

Ένας σκηνοθέτης του ζήτησε να σχεδιάσει τα κοστούμια για την ταινία «Huayao Bride» με πρωταγωνιστή τον Zhang Jingchu. Αυτό οδήγησε σε περισσότερες συνεργασίες και τη δημιουργία κοστουμιών για ταινίες δράσης και πολεμικών τεχνών όπως το «The Grandmaster», «Switch» κ.ά. Το 2013 παρουσίασε για πρώτη φορά συλλογή του στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

κινα 4