Πέθανε ο ηθοποιός που υποδύθηκε πρώτος τον θρυλικό Γκοτζίλα

Πέθανε ο ηθοποιός που υποδύθηκε πρώτος τον θρυλικό Γκοτζίλα

Πέθανε τη Δευτέρα (7/8), σε ηλικία 88 ετών, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον θρυλικό Γκοτζίλα, στην αυθεντική ταινία του 1954.

Όπως ανακοίνωσε η κινηματογραφική εταιρία Toho, ο Χαρούο Νακατζίμα, που φόρεσε το γνωστό δυσκίνητο κοστούμι του τέρατος, πέθανε από πνευμονία.

Ο Γκοτζίλα, που αναδύθηκε από τα βάθη της θάλασσας ύστερα από τη δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου, κατέστρεφε τις πόλεις της Ιαπωνίας με την τεράστια ουρά του.

Το πρώτο κοστούμι ζύγιζε 100 κιλά και ήταν τόσο δύσκολο να αναπνεύσει κανείς ώστε είχε προσαρτηθεί σε αυτό ένας σωλήνας οξυγόνου, είχε δηλώσει ο Νακατζίμα στο παρελθόν. Έπαιξε το τέρας σε 12 ταινίες, έως το 1972.

Ο πρώτος Γκοτζίλα – το όνομά του είναι ένας συνδυασμός του «γορίλα» και της ιαπωνικής λέξης για φάλαινες – συμβόλιζε τα πυρηνικά όπλα καθώς είχαν περάσει λιγότερο από 10 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, καθώς και τη δυσαρέσκεια απέναντι στις ΗΠΑ, που μόλις είχαν πραγματοποιήσει μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου στην πόλη Μπικίνι, επιμολύνοντας ένα σκάφος με Ιάπωνες ψαράδες.

Η πιο πρόσφατη ταινία με πρωταγωνιστή τον Γκοτζίλα βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2016.