ΚΟΣΜΟΣ

Παραίτηση του υπουργού Οικονομικών θέλει ο Μεντβέντεφ

Παραίτηση του υπουργού Οικονομικών θέλει ο Μεντβέντεφ
Η προαναγγελθείσα άρνηση του υπουργού Οικονομικών της Ρωσίας να υπηρετήσει μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ...

Η προαναγγελθείσα άρνηση του υπουργού Οικονομικών της Ρωσίας, Αλεξέι Κούντριν, να υπηρετήσει μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον νυν πρόεδρο, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προκάλεσε την οργή του τελευταίου.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να παραιτηθεί: «Τέτοιες δηλώσεις μοιάζουν απρεπείς. . . και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν κατά κανένα τρόπο. Ουδείς επικαλέστηκε ζήτημα πειθαρχίας ή υποταγής», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Εάν, Αλεξέι Λεονίντοβιτς, διαφωνείτε με την πορεία που χαράσσει ο πρόεδρος, υπάρχει μόνο ένας δρόμος που μπορείτε να ακολουθήσετε και το γνωρίζετε: «να παραιτηθείτε», προσέθεσε.

Ο Κούντριν, ο οποίος απέκτησε φήμη εγγυητή της οικονομικής σταθερότητας τα 11 χρόνια που υπηρετεί ως υπουργός Οικονομικών, δήλωσε από την Ουάσινγκτον την Κυριακή ότι «θα αρνείτο οπωσδήποτε» να υπηρετήσει σε μια κυβέρνηση υπό τον Μεντβέντεφ.

«Ναι, είναι πράγματι αλήθεια ότι έχω διαφωνίες μαζί σας. Θα λάβω μια απόφαση όσον αφορά την πρότασή σας και θα συζητήσω με τον πρωθυπουργό (Βλαντίμιρ Πούτιν)», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός, απαντώντας στον Μεντβέντεφ.

Βάσει του Συντάγματος της Ρωσίας ο πρόεδρος δεν έχει την εξουσία να καθαιρέσει τον υπουργό Οικονομικών αλλά μπορεί να το κάνει εάν λάβει σχετική πρόταση του πρωθυπουργού.