Μεγάλη πυρκαγιά στο κέντρο της Μόσχας, εκρήξεις αυτοκινήτων - Μαζική εκκένωση πολιτών (Pics+Vids)

Μεγάλη πυρκαγιά στο κέντρο της Μόσχας, εκρήξεις αυτοκινήτων - Μαζική εκκένωση πολιτών (Pics+Vids)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πανικός επικράτησε στη Μόσχα το απόγευμα της Κυριακής 8 Οκτωβρίου όταν τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε στο μεγάλο εμπορικό κέντρο Sindika (περίπου 55.000 τετραγωνικών μέτρων) σε βορειοδυτικό προάστιο της Μόσχας σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Russia Today.

 

Περίπου 3.000 άτομα αναγκάσθηκαν να απομακρυνθούν από τις αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης.

Μάρτυρες επιβεβαίωσαν τους δυνατούς ήχους εκρήξεων ενώ το πρακτορείο ειδήσεων TASS, πιθανότατα αυτοκινήτων που έχουν τυλιχτεί στις φλόγες στο υπόγειο πάρκινγκ της αγοράς.

Μια μεγάλη περιοχή στα βορειοδυτικά της Μόσχας έχει καλυφθεί από μαύρο καπνό, ενώ πολλά συγκροτήματα κατοικιών βρίσκονται κοντά στην περιοχή.
Πανικός επικράτησε σε εκατοντάδες πελάτες που βρίσκονταν εντός του κηρίου και παρά λίγο πολλοί να ποδοπατηθούν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Τουλάχιστον τρία ελικόπτερα συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ανέφεραν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Capture 2

Περισσότερα από 1.200 καταστήματα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της αγοράς, η οποία καταλαμβάνει περίπου 130.000 τετραγωνικά μέτρα (32 στρέμματα).

002

Πυκνός μαύρος καπνός κάλυψε τον ουρανό πάνω από το κτίριο και τμήμα της στέγης του κατέρρευσε, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Συνολικά 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κτίριο» γνωστοποίησε το υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών, διευκρινίζοντας ότι από τη φωτιά «υπήρξαν τραυματίες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες».

Περισσότεροι από 290 πυροσβέστες, 170 πυροσβεστικά οχήματα και 3 ελικόπτερα πήραν μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

PHOTO GALLERY