Το Ισραήλ βαφτίζει «Ντόναλντ Τραμπ» σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στο Τείχος των Δακρύων

Newsbomb

Το Ισραήλ βαφτίζει «Ντόναλντ Τραμπ» σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στο Τείχος των Δακρύων

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, το ισραηλινό κράτος θα δώσει το όνομα του Aμερικανού προέδρο Ντόναλντ Τραμπ στο σιδηροδρομικό σταθμό που θα κατασκευάσει κοντά στο Τείχος των Δακρύων, τον ιερότερο τόπο του Ιουδαϊσμού παγκοσμίως, ο οποίος βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της προσαρτημένης ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ο υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατζ, αποφάσισε χθες (26/12) να κάνει δεκτές τις προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής για την επέκταση της μελλοντικής γραμμής του τρένου υψηλής ταχύτητας που θα συνδέει την Ιερουσαλήμ με το Τελ Αβίβ μέχρι την εβραϊκή συνοικία της Παλιάς Πόλης και την κατασκευή σταθμού σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από το Τείχος των Δακρύων.

Αυτή η στάση θα ονομάζεται «Ντόναλντ Τζον Τραμπ» αποφάσισε ο υπουργός, «εξαιτίας της ιστορικής και θαρραλέας του απόφασης να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ και της συμβολής του στην ενίσχυση του στάτους της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του εβραϊκού λαού και του ισραηλινού κράτους».

Το Τείχος των Δακρύων βρίσκεται στην εβραϊκή συνοικία της Παλιάς Πόλης, στη ρίζα της Πλατείας των Τζαμιών, του τρίτου ιερότερου τόπου του Ισλάμ, αλλά και του ιερότερου τόπου των Εβραίων, οι οποίοι την ονομάζουν Όρος του Ναού.

Η νέα σιδηροδρομική γραμμή θα συνδέει το Τελ Αβίβ με την Ιερουσαλήμ σε λιγότερο από μισή ώρα το 2018. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, το κόστος κατασκευής της γραμμής μήκους 56 χιλιομέτρων τοποθετείται στα 7 δισεκατομμύρια σεκέλ (1,69 δισ. ευρώ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved