ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί αυτός ο ιερέας βάζει τις νύφες να πληρώνουν πρόστιμο;

Γιατί αυτός ο ιερέας βάζει τις νύφες να πληρώνουν πρόστιμο;

Το πρόστιμο του ιερέα προς τις νύφες φτάνει τα 110 ευρώ!

Η ιδέα ανήκει στον ιερέα Τζον Κόρμπιν, ο οποίος εντάσσει στο συνολικό κόστος της τελετής του γάμου, το ποσό των 110 ευρώ, σαν πρόστιμο για την καθυστέρηση της νύφης να φτάσει στην εκκλησία.

Αν, εξηγεί ο ιερέας, η εκκλησία του οποίου βρίσκεται στο Μπέρστεντ, του Κεντ στη νοτιοανατολική Αγγλία, το ζευγάρι δεν καθυστερήσει, τότε το ποσό θα επιστραφεί σε αυτό. Αν όμως καθυστερήσει περισσότερο από 20 λεπτά, το ποσό αυτό θα μοιράζεται μεταξύ των εθελοντών της εκκλησίας.

«Δεν το αποκαλώ πρόστιμο, αλλά εάν θέλει κάποιος να κλείσει τον χώρο για μια ώρα ή για δύο ώρες, το ποσό που θα πληρώσει είναι διαφορετικό», δήλωσε ο 58χρονος ιερέας.

«Τα χρήματα θα μοιράζονται μεταξύ τους οι περίπου 20 εθελοντές που αφιερώνουν τον χρόνο τους για να βοηθήσουν στην τέλεση ενός γάμου, όπως για παράδειγμα τα μέλη της χορωδίας», συμπλήρωσε.

«Οι άνθρωποι αυτοί αφιερώνουν τουλάχιστον μια ώρα από την ημέρα τους - κυρίως τα Σαββατοκύριακα - που μπορεί να εξελιχθεί σε μιάμιση ώρα ή και παραπάνω αν η τελετή καθυστερήσει. Μου φαίνεται λογικό καθώς η μεγάλη πλειονότητα των γάμων - και όλοι όσοι τελέστηκαν από την αρχή του έτους - ξεκίνησαν με τουλάχιστον δέκα λεπτά καθυστέρηση... Είναι μια πρωτοβουλία που συνήθως έχει αποτέλεσμα», κατέληξε ο ιερέας.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις