ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Πορτογαλία: Οκτώ νεκροί σε πυρκαγιά

Τραγωδία στην Πορτογαλία: Οκτώ νεκροί σε πυρκαγιά

Εικόνες πανικού επικράτησαν το βράδυ του Σαββάτου στη βόρεια Ιταλία, στο διώροφο κτήριο μια τοπικής ένωσης στην Τοντέλα όταν ξέσπασε πυρκαγιά.

Η φονική πυρκαγιά στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, ενώ τουλάχιστον άλλοι 50 τραυματίστηκαν, όπως έκανε γνωστό η χωροφυλακή.

«Περίπου 70 άνθρωποι δειπνούσαν μέσα στο κτίριο όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Υπάρχουν νεκροί και από 50 ως 60 τραυματίες, ελαφριά και βαριά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πάουλο Σάντος, διευθυντής επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε ότι στο σημείο για τη διακομιδή των σοβαρά τραυματισμένων μετέβησαν και ελικόπτερα.

Ο δήμαρχος στην κοινότητα Τοντέλα - 260 χλμ. βόρεια της Λισσαβόνας - Ζοζέ Αντόνιο Ζέσους, εξήγησε μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RTP ότι οι παρόντες στο δείπνο είχαν συγκεντρωθεί για να συμμετάσχουν ή να παρακολουθήσουν ένα τουρνουά Sueca (Σουέκα, δηλ. «Σουηδέζα»), ενός εξαιρετικά δημοφιλούς παιγνιδιού με χαρτιά στην Πορτογαλία, ενώ πρόσθεσε πως η πυρκαγιά φαίνεται πως προκλήθηκε όταν εξερράγη ένας καυστήρας θέρμανσης.

Η φωτιά, η οποία εξαπλώθηκε ταχύτατα, κατέστη δυνατό να τεθεί τελικά υπό έλεγχο έπειτα από μία ώρα, διευκρίνισε το πυροσβεστικό σώμα στην Τοντέλα.