ΚΟΣΜΟΣ

Η παράξενη είδηση της ημέρας: Το Ισλάμ ασπάστηκε γνωστός Ακροδεξιός και παραιτήθηκε από το κόμμα

Η παράξενη είδηση της ημέρας: Το Ισλάμ ασπάστηκε γνωστός Ακροδεξιός και παραιτήθηκε από το κόμμα

Την παραίτησή του από την Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) υπέβαλε ο Άρθουρ Βάγκνερ, ένας εκ των επικεφαλής του κόμματος στο Βρανδεμβούργο, ο οποίος πρόσφατα ασπάστηκε το Ισλάμ.

Η παραίτησή του, στις 11 Ιανουαρίου, έγινε «για προσωπικούς λόγους», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Ντάνιελ Φρίζε, ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει ότι το AfD δεν είχε πρόβλημα με την αλλαγή του θρησκεύματος και ότι είναι προσηλωμένο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως θρησκεύματος ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

afd vagner

Ο Άρθουρ Βάγκνερ, ρωσικής καταγωγής, είχε ενταχθεί στο AfD το 2015 και ήταν μέλος της Επιτροπής που είναι αρμόδια για τις εκκλησίες και τις θρησκευτικές κοινότητες. Προηγουμένως, ήταν μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU). Ο ίδιος αρνήθηκε πάντως να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις από τα ΜΜΕ, δηλώνοντας ότι «πρόκειται για προσωπικό ζήτημα» και τονίζοντας ότι δεν δέχθηκε πίεση από το κόμμα του προκειμένου να παραιτηθεί.

Το AfD ωστόσο δηλώνει συστηματικά ότι η Γερμανία απειλείται από «ισλαμοποίηση» και ζητά αυστηρότερους ελέγχους για τους μετανάστες που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις