ΚΟΣΜΟΣ

Αντόνιο Ταγιάνι: Θα παραμείνω πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Αντόνιο Ταγιάνι: Θα παραμείνω πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του και να ασχοληθεί με την ιταλική εσωτερική πολιτική.

«Θα παραμείνω πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, δεν πήρα ποτέ μέρος στην προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε ο Ταγιάνι στην ραδιοφωνία της Rai.

«Η προτεραιότητά μου ήταν πάντα το συμφέρον του Ευρωκοινοβουλίου. Είμαι, βέβαια, και ευρωβουλευτής που εξελέγη με τα ψηφοδέλτια της Φόρτσα Ιτάλια», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι δυο ημέρες πριν τις εκλογές της 4ης Μαρτίου, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε ανακοινώσει ότι ο υποψήφιος πρωθυπουργός της Φόρτσα Ιτάλια ήταν ο Ταγιάνι. Ως γνωστόν, όμως, στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης, υπερίσχυσε το κόμμα της Λέγκα, και όχι εκείνο του πρώην Καβαλιέρε.

Πολλοί Ιταλοί σχολιαστές, βέβαια, τονίζουν ότι θα πρέπει να διαπιστωθεί αν ο Ματτέο Σαλβίνι θα μπορέσει να γίνει πράγματι πρωθυπουργός, αν θα υπερισχύσει η προσπάθεια σύνθεσης κυβέρνησης από τα Πέντε Αστέρια, ή αν θα κριθεί αναγκαία, για την πρωθυπουργία, μια μετριοπαθής προσωπικότητα, ικανή να λειτουργήσει ως, κύριο, ενωτικό στοιχείο μιας κυβέρνησης «ευρύτατης συμμετοχής». Σε μια τέτοια περίπτωση, το όνομα του Ταγιάνι, θα μπορούσε και πάλι να θεωρηθεί μια από τις κύριες, πιθανές λύσεις.

ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις