ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Η Ένωση Βιομηχάνων ζητά οικονομική ανάπτυξη

Ιταλία: Η Ένωση Βιομηχάνων ζητά οικονομική ανάπτυξη

Την παρουσίαση μέτρων οικονομικής ανάπτυξης ζήτησε σήμερα από τον Μπερλουσκόνι η πρόεδρος της Ένωσης Ιταλών Βιομηχάνων (Confindustria), Έμμα Μαρτσεγκάλια.

Η κ. Μαρτσεγκάλια, τόνισε: «Πρέπει να γίνουν ορθά και άμεσα όλα όσα σχετίζονται με τα μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη, για να μην μας επιβληθούν από την Ευρώπη. Είμαστε μια μεγάλη χώρα και δεν μπορούμε να δεχθούμε να μας κηδεμονεύει συνέχεια η Ευρώπη».

Η Έμμα Μαρτσεγκάλια πρόσθεσε ότι «τα όσα έχουν διαρρεύσει, έως τώρα, σχετικά με τις παρεμβάσεις για την ανάπτυξη που σχεδιάζει η κυβέρνηση, είναι απόλυτα ανεπαρκή».

Απευθυνόμενη, δε, προς τον υπουργό Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, ο οποίος παρακολούθησε την ομιλία της στο συνέδριο των "Νέων Ιταλών Βιομηχάνων", στο νησί Κάπρι, η πρόεδρος της Confindustria τόνισε ότι «σε αυτή την φάση, το πρόβλημα και η ουσία δεν σχετίζονται με τυχόν στρατηγικές εκλογικού χαρακτήρα και με το αν, με συγκεκριμένες επιλογές, θα κερδηθούν ή θα χαθούν οι εκλογές. Το θέμα είναι ότι αν δεν γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, αυτή η κυβέρνηση θα φέρει την Ιταλία σε δραματική κατάσταση».

Πολιτικοί αναλυτές από τη γειτονική χώρα, αναφέρουν πως το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι δεν έχει ακόμη καταφέρει να εντοπίσει τις απαραίτητες πηγές εσόδων, ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει το πακέτο μέτρων για την ανάπτυξη. Η κυβέρνηση του "Καβαλιέρε" φέρεται προσανατολισμένη να προτείνει φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις και τη διευκόλυνση των νεαρών ζευγαριών, σε ό,τι αφορά την δυνατότητα χορήγησης δανείων.