ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλώσεις και νεκροί στη Συρία

Διαδηλώσεις και νεκροί στη Συρία

Ένας έφηβος 15 ετών και άλλοι δύο άμαχοι σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη Συρία, στις επαρχίες Χομς και Ντεράα, προπύργια της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ο 15χρονος έχασε τη ζωή του σήμερα στη Ντάελ, κοντά στη Ντεράα. Ακόμα τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποιούσαν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Στην πόλη αυτή διαδήλωσαν χθες το βράδυ περισσότεροι από πέντε χιλιάδες άνθρωποι, ζητώντας την πτώση του καθεστώτος. Τουλάχιστον 23 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Δύο ακόμη άμαχοι σκοτώθηκαν στην επαρχία Χομς από έναν ελεύθερο σκοπευτή και τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού (LCC) οι δυνάμεις ασφαλείας εισήλθαν σε πολλές περιοχές ανατολικά της Δαμασκού και προχώρησαν «σε ελέγχους με βάση λίστες».

Παράλληλα, η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε εικόνες μίας τεράστιας διαδήλωσης υπέρ του Άσαντ στη Λαττάκεια. «Ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν για να υποστηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ξένη επέμβαση», ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο.