ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με άρωμα ISIS στη Χάγη: Η στιγμή της σύλληψης του δράστη με πυροβολισμούς (vid)

Επίθεση με άρωμα ISIS στη Χάγη: Η στιγμή της σύλληψης του δράστη με πυροβολισμούς (vid)

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου στη Χάγη όταν άγνωστος τραυμάτισε με μαχαίρι τρία άτομα φωνάζοντας ο Αλάχ είναι μεγάλος.

Σύμφωνα με αναρτήσεις αυτοπτών μαρτύρων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ο άνδρας φώναζε «Αλλάχ ου Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος).

Όπως περιέγραψε, ένας από αυτούς τον οποίο επικαλέστηκε η ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf», ο δράστης εισήλθε, γύρω στις 15.30 τοπική ώρα, σε μια καφετέρια και επιτέθηκε στο πρώτο θύμα προτού βγει έξω και τραυματίσει άλλους δύο ανθρώπους.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, ενώ τα τρία θύματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, με την κατάστασή τους να μην εμπνέει ανησυχία.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Χάγης, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στα πόδια τον ύποπτο, ο οποίος είναι γνωστός «για αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά», κατευνάζοντας τους φόβους ότι ενδεχομένως επρόκειτο για μια εξτρεμιστική επίθεση.

Ο ύποπτος νοσηλεύεται πλέον σε νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία επισήμανε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή άλλων ατόμων.

Δείτε τη στιγμή της σύλληψης:

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως σήμερα (05/05), περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Ολλανδοί κατέκλυσαν τους δρόμους σε πόλεις και χωριά για να παραστούν στις εκδηλώσεις μνήμης για την απελευθέρωση της χώρας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.


Πηγές: The Washington Post με πληροφορίες από Associated Press, Sputnik International, De Telegraaf

Σχετικές ειδήσεις