ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Βραβευμένος σκηνοθέτης σκοτώθηκε από καμηλοπάρδαλη (vid+pics)

Σοκ: Βραβευμένος σκηνοθέτης σκοτώθηκε από καμηλοπάρδαλη (vid+pics)

Με τη ζωή του πλήρωσε την εξοικείωση που έχει αποκτήσει με τα άγρια ζώα ένας διάσημος Νοτιοαφρικανός κινηματογραφιστής, καθώς βρήκε τραγικό θάνατο από μία καμηλοπάρδαλη, την ώρα που τη βιντεοσκοπούσε σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων στα περίχωρα του Γιοχάνεσμπουργκ.

Η καμηλοπάρδαλη σκότωσε τον Κάρλος Κάρβαλχο χτυπώντας τον στο κεφάλι, στο πάρκο Glen Afric Country Lodge που βρίσκεται στην επαρχία Νορθ Ουέστ.

«Ο Κάρλος βρισκόταν μπροστά από την καμηλοπάρδαλη, όταν το ζώο άνοιξε τα πόδια, λύγισε το λαιμό του και έσκυψε προς τον Κάρλος» περιέγραψε ο Ρίτσαρντ Μπρούκερ, στην οικογένεια του οποίου ανήκει το καταφύγιο, στον ιστότοπο Netwerk24 Afrikaans.

Η καμηλοπάρδαλη, που ονομάζεται Τζέραλντ, «δεν έκανε κάτι κακό», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της, η νοτιοαφρικανική εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Callacrew διευκρίνισε ότι ο άτυχος κινηματογραφιστής πέθανε την Τετάρτη το βράδυ.

«Με μεγάλη λύπη πρέπει να ανακοινώσουμε το θάνατο του Κάρλος Κάρβαλχο, ενός εκ των πιο αγαπητών διευθυντών φωτογραφίας της εταιρείας μας», σημείωσε η Callacrew στο λογαριασμό της στο Facebook, προσθέτοντας: «Ο Κάρλος έκανε γυρίσματα στο Glen Afric και είχε μια μοιραία συνάντηση με μια καμηλοπάρδαλη».

Το 47χρονο θύμα, πατέρας δύο παιδιών, σκοτώθηκε από θανατηφόρο χτύπημα στο κεφάλι, την ώρα που προσπαθούσε να τραβήξει ένα κοντινό πλάνο με την καμηλοπάρδαλη.

Οι συνεργάτες του υποστήριζαν πως η μεγάλη εμπειρία του Κάρβαλχο με άγρια ζώα, συχνά τον έκανε ριψοκίνδυνο.

Η τελευταία φωτογραφία που τράβηξε:

kamilopardali

Το συγκεκριμένο πάρκο είχε χρησιμοποιηθεί εκτενώς για τη δημοφιλή σειρά Wild at Heart, το οποίο περιστρεφόταν γύρω από τη ζωή της οικογένειας Μπρούκερ, που έχτισε ένα νοσοκομείο ζώων στην αφρικανική χώρα.

Ο Carvalho ήταν ένας από τους βασικότερους σκηνοθέτες της σειράς και αποφάσισε, μετά την ολοκλήρωσή της, να επιστρέψει στο πάρκο για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τις καμηλοπαρδάλεις που ζούσαν εκεί.

Σύμφωνα, δε, με αυτόπτες μάρτυρες, η επίθεση του ζώου συνέβη εντελώς απροειδοποίητα, αφού η καμηλοπάρδαλη ακολουθούσε αρχικά για λίγη ώρα τον μπούμαν του συνεργείου, χωρίς κάποιο εμφανές σημάδι ανησυχίας ή εκνευρισμού.

Την ώρα έτσι που ήταν «απασχολημένη», ο σκηνοθέτης με το βοηθό του πλησίασαν την καμηλοπάρδαλη προσπαθώντας να τραβήξουν κοντινό της πλάνο. Ξαφνικά η καμηλοπάρδαλη άνοιξε διάπλατα τα πόδια της, κατέβασε το κεφάλι, πήρε φόρα με το λαιμό της και χτύπησε με τα κέρατα που το σκηνοθέτη, ο οποίος εκτοξεύθηκε πέντε μέτρα μακριά στον αέρα.

Η μεταφορά μάλιστα του 47χρονου στο νοσοκομείο της πιο κοντινής πόλης καθυστέρησε αρκετά, αφού χρειάστηκε ελικόπτερο για να τον παραλάβει.

Έχασε τη μάχη για ζωή μερικές ώρες μετά την άφιξή του στο νοσοκομείο…

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως οι ενήλικες αρσενικές καμηλοπαρδάλεις έχουν ύψος πάνω από 5 μέτρα και σχεδόν 1,2 τόνους βάρος. Γίνονται πολύ επιθετικές και εμπλέκονται σε μάχες… κεράτων με «κουτουλιές» όταν αισθανθούν ότι απειλείται η κυριαρχία τους σε μια περιοχή ή όταν ανταγωνίζονται για θηλυκά.

Σχετικές ειδήσεις