ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο βίντεο: Η λάβα του Κιλαουέα «καταπίνει» αυτοκίνητο! (vid)

Απίστευτο βίντεο: Η λάβα του Κιλαουέα «καταπίνει» αυτοκίνητο! (vid)

Χαβάη | Λάβα: ΟBrandonClementέφτασε στο Λεϊλάνι Εστέιτς τηςΧαβάηςελπίζοντας να δει από κοντά την έκρηξη του ηφαιστείουΚιλαουέα, που προειδοποιούσε ημέρες για το βίαιο ξύπνημά μου. Ξαφνικά, είδε φλόγες να πετιούνται στον ουρανό και λάβα και εκλύεται από το ηφαίστειο, φτάνοντας στις πρώτες κατοικίες.

Ο 38χρονος από το Μισισίπι, έντρομος, βγήκε από το όχημα του, έτρεξε σε ένα από τα σπίτια για να δει αν είναι κάποιος μέσα, όμως, ευτυχώς, το οίκημα ήταν κενό. Οι Αρχές της Χαβάης είχαν δώσει εντολή εδώ και ημέρες σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες να εκκενώσουν τις εστίες τους.

Επέστρεψε στο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν παρκαρισμένο στη μέση του δρόμου, και ξεκίνησε να βιντεοσκοπεί τη λάβα, η οποία διέτρεχε τον λόφο, έφτασε στον δρόμο και «κατάπιε» ένα όχημα που ήταν παρκαρισμένο. Τα πλάνα του βίντεό του, κόβουν την ανάσα.

Το ηφαίστειο Κιλαουέα εξερράγη την Πέμπτη. 17.000 κάτοικοι του Λεϊλάνι Εστέιτς και της κοντινής περιοχής Λανιπούνα Γκάρντενς είχαν λάβει εντολή εκκένωσης από τις Αρχές.

Από την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη, έχουν ανοίξει 12 ρωγμές κατά μήκος του ηφαιστείου και έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 35 κτήρια, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας της Χαβάης.


Σχετικές ειδήσεις