ΚΟΣΜΟΣ

Τεχνητή γονιμοποίηση σε λευκή ρινοκερίνα - Για να σωθεί το είδος

Τεχνητή γονιμοποίηση σε λευκή ρινοκερίνα - Για να σωθεί το είδος

Λευκή ρινοκερίνα του Νότου υπεβλήθη σε τεχνητή γονιμοποίηση στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τους επιστήμονεςπρόκειται για ξέλιξη που γεννά ελπίδες για την επιβίωση των λευκών ρινόκερων του Βορρά, ένα συγγενικό υποείδος ρινόκερων, το οποίο έχει σχεδόν εξαφανιστεί.

Η Βικτόρια υπεβλήθη σε τεχνητή γονιμοποίηση τον Μάρτιο στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο και, αν όλα πάνε καλά κατά την 14μηνη περίοδο της κύησης και το μωρό της αναμένεται να γεννηθεί το καλοκαίρι του 2019.

Η ρινοκερίνα υπεβλήθη σε τεχνητή γονιμοποίηση τον Μάρτιο στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο και, αν όλα πάνε καλά κατά την 14μηνη περίοδο της κύησης, το μωρό της αναμένεται να γεννηθεί το καλοκαίρι του 2019.

Η Βικτόρια υπεβλήθη σε τεχνητή γονιμοποίηση τον Μάρτιο στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο και, αν όλα πάνε καλά κατά την 14μηνη περίοδο της κύησης, το μωρό της αναμένεται να γεννηθεί το καλοκαίρι του 2019.

Η εξαφάνιση του υποείδους του λευκού ρινόκερου του Βορρά οφείλεται πρωτίστως στη λαθροθηρία τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, όταν ο παραδοσιακός τόπος κατοικίας του --Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Τσαντ, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, σημερινό Νότιο Σουδάν-- μαστιζόταν από συγκρούσεις.

Ο τελευταίος πληθυσμός του υποείδους αυτού που ζούσε ελεύθερα στη φύση περιελάμβανε περίπου 20 με 30 λευκούς ρινόκερους του Βορρά στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και χάθηκε στις μάχες που σημειώθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της πρώτης δεκαετίας του 2000. Το 2008, οι λευκοί ρινόκεροι του Βορρά θεωρούνταν ήδη τυπικά υποείδος που έχει εξαφανιστεί καθώς κανένας δεν ζούσε πλέον ελεύθερος στη φύση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις