ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σάλος με τα σχόλια κωμικού για την Ιβάνκα – Την απόλυσή της ζητά ο Τραμπ (vid)

ΗΠΑ: Σάλος με τα σχόλια κωμικού για την Ιβάνκα – Την απόλυσή της ζητά ο Τραμπ (vid)

Την απόλυση της κωμικού ηθοποιού Σαμάνθα Μπι, η οποία σχολίασε με χυδαίες εκφράσεις την κόρη του και σύμβουλό του στο Λευκό Οίκο, Ιβάνκα Τραμπ, με αφορμή το πρόγραμμά της, αξίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Την Τετάρτη, η Μπι χρησιμοποίησε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, σχετικά με την ανατομία της γυναίκας, αναφερόμενη στην Ιβάνκα Τραμπ, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της «Full Frontal», καθώς μιλούσε για την αμφιλεγόμενη μεταναστευτική πολιτική του προέδρου Τραμπ.

Η Μπι ζήτησε χθες συγγνώμη, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο TBS, όπου προβάλλεται το σόου της, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απολογείτο για τις δηλώσεις της.

«Θα ήθελα ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη στην Ιβάνκα Τραμπ και τους τηλεθεατές μου διότι αναφέρθηκα σε εκείνη με προσβλητικές εκφράσεις κατά τη διάρκεια της εκπομπής μου χθες το βράδυ. Ήταν ανάρμοστο και ασυγχώρητο. Ξεπέρασα τα όρια και λυπάμαι βαθιά για αυτό» έγραψε η Μπι στο Twitter.

Το περιοδικό Fortune έγραψε ότι δύο εταιρείες, η Autotrader και η State Farm, αποφάσισαν μάλιστα για το λόγο αυτό να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την εκπομπή.

«Γιατί δεν απολύουν την ατάλαντη Σαμάνθα Μπι για τη φρικτή γλώσσα που χρησιμοποίησε στο σόου της με τη χαμηλή τηλεθέαση; Δύο μέτρα και δύο σταθμά, αλλά όλα καλά, κερδίζουμε και θα το κάνουμε για πολύ καιρό ακόμη!», ήταν το μήνυμα που έστειλε στο Twitter σήμερα (01/06) το πρωί ο Αμερικανός πρόεδρος.

Είναι η δεύτερη φορά σε λίγες μόλις ημέρες που ο μεγιστάνας εμπλέκεται σε μια δημόσια αντιπαράθεση με πρωταγωνιστές τηλεοπτικά πρόσωπα. Μετά την ακύρωση της τηλεοπτικής σειράς «Roseanne» την Τρίτη, ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε ότι ο Τραμπ δεν θα υπερασπιστεί τις δηλώσεις της ηθοποιού Ροζάν Μπαρ, η οποία αποκάλεσε πίθηκο μια πρώην σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο επισήμανε τη μεροληψία των ΜΜΕ εναντίον του σόου, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται μια αμερικανική οικογένεια της εργατικής τάξης.

Την εκπομπή, που είχε αρχικά προβληθεί το διάστημα 1988-1997, είχε υποδεχθεί με εγκωμιαστικά λόγια ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν επέστρεψε στη μικρή οθόνη.

Ο Τραμπ έδωσε χάρη σε έναν αμφιλεγόμενο συντηρητικό σχολιαστή

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε πάντως την Πέμπτη χάρη σε έναν αμφιλεγόμενο συντηρητικό σχολιαστή και κινηματογραφιστή, γνωστό επικριτή του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ενώ δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει χάρη και στη Μάρθα Στιούαρτ, αλλά και να μειώσει την ποινή του πρώην κυβερνήτη του Ιλινόι, ωθώντας τους επικριτές του να τον κατηγορήσουν ότι παραβιάζει το κράτος δικαίου.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι δίνει χάρη στον Νίντες Ντι Σούζα, ο οποίος το 2014 παραδέχθηκε ότι παραβίασε τη νομοθεσία περί χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών, εξηγώντας ότι «αντιμετωπίστηκε με αδικία από την κυβέρνησή μας».

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος επεσήμανε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση προς το Χιούστον ότι εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να δώσει χάρη στη Μάρθα Στιούαρτ, που καταδικάστηκε το 2004 για συνωμοσία, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και ψευδή κατάθεση.

Ο Τζέιμς Κόμεϊ, πρώην διευθυντής του FBI τον οποίο ο Τραμπ απέπεμψε πέρυσι και τον οποίο επικρίνει έντονα, ήταν ο επικεφαλής ομοσπονδιακός εισαγγελέας στην υπόθεση της Στιούαρτ, ενώ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και στη δίκη του Λιούις «Σκούτερ» Λίμπι, προσωπάρχη του πρώην αντιπροέδρου Ντικ Τσένι, ο οποίος έλαβε χάρη τον Απρίλιο.

Το αμερικανικό σύνταγμα προβλέπει ότι ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να απονείμει χάρες, ενώ ο Τραμπ έχει χρησιμοποιήσει συχνά την εξουσία του αυτή για να βοηθήσει προσωπικότητες που θαυμάζει η αμερικανική δεξιά, όπως ο πρώην σερίφης της Αριζόνα Τζο Αρπάιο και ο Λίμπι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε επίσης ότι ενδέχεται να μειώσει την ποινή του Δημοκρατικού πρώην κυβερνήτη του Ιλινόι Ροντ Μπλαγκόγεβιτς, που έχει καταδικαστεί σε 14 χρόνια κάθειρξη για διαφθορά, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει χάρη και στη γυναίκα που έχει καταδικαστεί για μια υπόθεση ναρκωτικών έπειτα από έκκληση της τηλεπερσόνας Κιμ Καρντάσιαν.

Εξάλλου, αντίθετα από τους προκατόχους του – τον Μπιλ Κλίντον, τον Τζορτζ Ου. Μπους και τνο Μπαράκ Ομπάμα — που περίμεναν περισσότερα από δύο χρόνια για να δώσουν την πρώτη τους χάρη, ο Τραμπ απέδειξε ότι δεν διστάζει να χρησιμοποιεί αυτό το δικαίωμα όταν πιστεύει ότι η δικαιοσύνη έλαβε τη λάθος απόφαση.

Μετά τη χάρη στον Ντι Σούζα, κάποιοι νομικοί, αναλυτές και Δημοκρατικοί βουλευτές κατηγόρησαν τον Αμερικανό πρόεδρο ότι υπονομεύει το κράτος δικαίου απονέμοντας χάρες βάσει πολιτικών πεποιθήσεων.

Οι επικριτές του καταγγέλλουν ότι ο Τραμπ στέλνει ένα μήνυμα στους ανθρώπους που εμπλέκονται στην έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ για τη φερόμενη σύμπραξη της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου με τη Μόσχα, μεταξύ αυτών και ο δικηγόρος του Μάικλ Κόεν.

«Η χάρη του Τραμπ στον Ντι Σούζα σήμερα, μετά τις χάρες που δόθηκαν στον Σκούτερ Λίμπι και τον Τζο Αρπάιο, βγάζει νόημα μόνο ως μήνυμα προς τον Μάικλ Κόεν και όλους όσοι γνωρίζουν επιβαρυντικά πράγματα για τον Τραμπ: προστατεύστε με και θα σας βοηθήσω. Στραφείτε εναντίον μου και θα σας κυνηγήσω. Περισσότερη παρεμπόδιση!», σχολίασε ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου του πανεπιστημίου Χάρβαρντ Λόρενς Τράιμπ στο Twitter.

«Όπως με τη χάρη στον Τζο Αρπάιο, ο Τραμπ στέλνει το μήνυμα ότι θα ανταμείψει τους πολιτικούς του συμμάχους για την πίστη τους με μια κάρτα “βγες από τη φυλακή”», επεσήμανε ο Δημοκρατικός βουλευτής Ντον Μπάιερ επίσης στο Twitter. «Δεν τον νοιάζει το κράτος δικαίου».

Τόσο η Στιούαρτ όσο και ο Μπλαγκόγεβιτς συμμετείχαν στο τηλεριάλιτι «The Apprentice» που παρουσίαζε ο Τραμπ…
]

Σχετικές ειδήσεις