ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ξεκίνησαν αεροπορικοί βομβαρδισμοί στην Ντεράα

Συρία: Ξεκίνησαν αεροπορικοί βομβαρδισμοί στην Ντεράα

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης Ντεράα προκειμένου να αποκόψουν τον δρόμο που συνδέει τα σύνορα της Ιορδανίας με τα εδάφη που ελέγχουν οι αντάρτες στην περιοχή αυτή.

Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA ο στρατός «ξεκίνησε την επιχείρηση των προπαρασκευαστικών πυρών ενόψει της προώθησης των στρατιωτικών μονάδων» στην περιοχή.

Από την πλευρά του, το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Ιχμπαρίγια μετέδωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να αποκόψουν τα σύνορα από τις περιοχές της Ντεράα που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Λίγο νωρίτερα, συριακά μέσα ενημέρωσης και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφεραν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν εδάφη στη νοτιοδυτική Ντεράα, στην πρώτη μεγάλη προέλαση του στρατού κοντά στη μεθόριο με την Ιορδανία.

Η Ιορδανία από την πλευρά της, προειδοποιεί ότι τα σύνορά της θα παραμείνουν κλειστά για τους πρόσφυγες και κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να βοηθήσουν τους Σύρους εντοπισμένους εντός του συριακού εδάφους. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, με ανάρτησή του στο Twitter υποστήριξε ότι "δεν υπάρχουν εκτοπισμένοι" στα σύνορα των δύο χωρών.

Νωρίτερα, τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι τουλάχιστον 45.000 άνθρωποι έχουν φύγει από την επαρχία Ντεράα και κατευθύνονται στα σύνορα με την Ιορδανία για να γλιτώσουν από τις μάχες.