Ταϊλάνδη: Γιατί οι γονείς δεν μπορούν να αγκαλιάσουν τα παιδιά που βγήκαν από το σπήλαιο;

Newsroom Newsroom

Ταϊλάνδη: Γιατί οι γονείς δεν μπορούν να αγκαλιάσουν τα παιδιά που βγήκαν από το σπήλαιο;

Η περιπέτεια 8 εκ των 12 εγκλωβισμένων παιδιών στην σπηλιά Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη έφτασε στο τέλος της έπειτα από 16 ημέρες…

Την Κυριακή διασώθηκαν 4 παιδιά ενώ κατά τη δεύτερη επιχείρηση απεγκλωβισμού που στήθηκε σήμερα, βγήκαν από τη σπηλιά άλλα τέσσερα παιδιά. Τα χαμόγελα αισιοδοξίας επέστρεψαν τόσο στα χείλη των διασωστών που επί ημέρες προσπαθούσαν να βρουν ένα ασφαλές σχέδιο για τον απεγκλωβισμό τους, όσο και στα χείλη των γονιών τους, που δεν γνώριζαν αν θα ξαναδούν τα παιδιά τους ζωντανά.

THP CHP 080718SLUG 867JPG

Ωστόσο, οι γονείς τους δεν μπορούν ακόμα να τα σφίξουν στην αγκαλιά τους, καθώς οι θεράποντες ιατροί φοβούνται για την υγεία των 8 παιδιών. Συγκεκριμένα τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμα καθώς ο οργανισμός τους μετά την παρατεταμένη παραμονή τους στα έγκατα της γης, είναι ευαίσθητος και υπάρχει κίνδυνος να τους μεταδώσουν κάποια λοίμωξη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της διάσωσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί τζάμι μπροστά από τους θαλάμους όπου νοσηλεύονται, ώστε οι γονείς να έχουν οπτική επαφή με τα παιδιά.

4DEB082D00000578 5932463 Coming home The evacuation of 12 schoolboys trapped in a flooded a 82 1531133678404 1

Τα τέσσερα πρώτα παιδιά που βγήκαν από το σπήλαιο λίγο μετά τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο ζήτησαν να φάνε ένα παραδοσιακό ταϊλανδέζικο πιάτο, το Phad Kao Pao, το οποίο αποτελείται από κιμά, βασιλικό και τσίλι.

Σε μία επιστολή που εστάλη προς τους γονείς τους το Σάββατο, τα παιδιά ανέφεραν ότι θα ήθελαν να φάνε πολλά φαγητά, ενώ ο πιο μικρός σε ηλικία ζήτησε τηγανητό κοτόπουλο, μόλις απεγκλωβίστηκε.

Διαβάστε επίσης:

βγήκαν από τη σπηλιά άλλα τέσσερα παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved