ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στον αέρα: Τρομοκρατική απειλή σε αεροπλάνο που μόλις είχε απογειωθεί από το Παρίσι

Τρόμος στον αέρα: Τρομοκρατική απειλή σε αεροπλάνο που μόλις είχε απογειωθεί από το Παρίσι

Πτήση της εταιρίας Air China επέστρεψε με ασφάλεια στο Παρίσι αφού έλαβε τρομοκρατική απειλή, ανέφερε σήμερα 26 Ιουλίου η αεροπορική εταιρία.

«Η Air China έλαβε ένα ύποπτο τρομοκρατικό μήνυμα. Η πτήση CA876 επέστρεψε με ασφάλεια στο Παρίσι, με το αεροπλάνο και τους επιβάτες να μην έχουν πάθει το παραμικρό», ανέφερε η εταιρία στον επίσημο λογαριασμό της στην κινεζική υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Η Air China ανακοίνωσε το απόγευμα πως η πτήση CA876 που είχε απογειωθεί στις 12:59 (13:59 ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο Σαρλ-ντε-Γκολ, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Παρίσι λόγω τρομοκρατικής «απειλής».

«Για λόγους ασφαλείας, η πτήση CA876 επέστρεψε στο Παρίσι όπου προσγειώθηκε με πλήρη ασφάλεια», ανέφερε η κινεζική εταιρία στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτός ο λάθος συναγερμός οφείλεται σε παρεξήγηση ανάμεσα σε έναν επιβάτη στο έδαφος και στην εταιρία, εξήγησε στο AFP η αστυνομία των αεροδρομίων του Παρισιού. «Ένας επιβάτης που καθυστέρησε εξαιτίας ενός εγκαταλελειμμένου δέματος στο αεροδρόμιο του Ρουασί τηλεφώνησε στην εταιρία λέγοντας πως υπήρχε βόμβα στον τερματικό σταθμό και ο συνομιλητής του κατάλαβε πως υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο», είπε η πηγή αυτή.

Η εισαγγελία του Μπομπινί ξεκίνησε έρευνα και ο άνδρας --που είναι Αυστραλός σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα-- τέθηκε υπό κράτηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters