ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία στη Νάπολι

Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία στη Νάπολι

Μετά τη Γένοβα ήταν η σειρά της Νάπολι να δεχτεί το καταστρεπτικό πέρασμα της κακοκαιρίας που θερίζει τη βορειοδυτική Ιταλία.

Από την κακοκαιρία, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από την πτώση ενός δέντρου πάνω στο αυτοκίνητό του, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο άνδρας είχε συνοδεύσει τη σύζυγό του σε μία κηδεία, αλλά εξαιτίας της βροχής είχε αποφασίσει να περιμένει στο αυτοκίνητό του διαβάζοντας εφημερίδα. Το αυτοκίνητό του διαλύθηκε από ένα τεράστιο πεύκο στην άκρη του δρόμου.

Πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων που είχαν αποκλειστεί από τη ροή λάσπης ή από την υπερχείλιση των ποταμών διασώθηκαν, ιδίως στο Ποτσουόλι, στα περίχωρα της Νάπολης. Μια ολόκληρη οικογένεια διέφυγε από έναν ποταμό λάσπης καταφεύγοντας στη στέγη του σπιτιού της στο Τζιουγκλιάνο, επίσης στην περιφέρεια της Νάπολης.

Πολλές εκκλησίες στη Νάπολη πλημμύρισαν και η κυριακάτικη λειτουργία δεν πραγματοποιήθηκε. Πολλοί σταθμοί του μετρό έκλεισαν, όπως και τμήματα των σιδηροδρομικών γραμμών και του αυτοκινητοδρόμου Α3, ενώ στο αεροδρόμιο της Ιταλικής πόλης, πτήσεις ματαιώθηκαν ή καθυστέρησαν.