Κηδεύεται 130 χρόνια μετά το θάνατό του!

Κηδεύεται 130 χρόνια μετά το θάνατό του!

Να παραδώσει στους επιγόνους του τα οστά του διάσημου Αυστραλού ληστή Νεντ Κέλι τα οποία βρέθηκαν στην παλαιά φυλακή του Πέντριτζ της Μελβούρνης, έπειτα από 130 χρόνια, αποφάσισε η κυβέρνηση της Βικτώριας.

 

Οι επίγονοί του έκαναν γνωστό ότι θα τα θάψουν κοντά στους τάφους άλλων μελών της οικογένειας Κέλι, σε μια ιδιωτική κηδεία και ίσως και στήσουν άγαλμά του, γεγονός που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

Ο Νεντ Κέλι ήταν γνωστός για τη δράση του υπέρ των φτωχών. Ξεκίνησε να κλέβει ζώα εκτροφής από τους πλούσιους και να τα μοιράζει στους φτωχούς, όντας εξοργισμένος με την άδικη κατανομή και τη μεροληψία της νομοθεσίας που οδηγούσε στις φυλακές του φτωχούς, ενώ απάλλασσε τους πλούσιους.

Μετά από ισχυρισμό αστυνομικού για πυροβολισμό του στον καρπό και φυλάκιση της μητέρας του Νεντ Κέλι, ο ίδιος μαζί με συγγενείς του αναζήτησαν καταφύγιο στο δάσος, όπου ο Νεντ Κέλι αναγκάστηκε στην προσπάθεια διαφυγής του να σκοτώσει τρεις αστυνομικούς. Ακολούθησαν ληστείες σε δύο τράπεζες στις οποίες άφησε γράμμα 8.000 λέξεων, γραμμένο από τον ίδιο και στο οποίο αφορούσε τους λόγους της ληστείας.

Ο Νεντ Κέλι επικράτησε ως "λαϊκός ήρωας" και "σύμβολο της αντίστασης των Ιρλανδών στο βρετανικό κατεστημένο", έναντι εκείνων που τον αποκάλεσαν "ψυχρό εκτελεστή".

Η περιπετειώδης ζωή του ενέπνευσε τον κινηματογράφο με αποτέλεσμα η ζωή του να γίνει δύο φορές ταινία με πρωταγωνιστές τους Μικ Τζάγκερ και Χιθ Λέτζερ.

Η εκταφή των οστών που βρέθηκαν μαζί με τα οστά 33 άλλων κρατουμένων στη Μελβούρνη, πραγματοποιήθηκε το 2009. Η ταυτοποίηση των οστών με τον διάσημο ληστή που εκτελέστηκε δια απαγχονισμού το 1880 στη Μελβούρνη, έγινε κατόπιν τεστ DNA στον δισέγγονο της αδερφής του.

Video 1

Κηδεύεται 130 χρόνια μετά το θάνατό του!