ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη και φωτιά σε διυλιστήριο της Γερμανίας - Αναφορές για τραυματίες

Έκρηξη και φωτιά σε διυλιστήριο της Γερμανίας - Αναφορές για τραυματίες

Έκρηξη | Διυλιστήριο | Γερμανία: Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν και περί τους 1.800 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου (01/09/2018), έπειτα από έκρηξη σε εγκαταστάσεις διυλιστηρίου της εταιρείας BayernOil στην πόλη Ίνγκολστατ της Γερμανίας.

ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Η εκκένωση της περιοχής γύρω από το διυλιστήριο έγινε προληπτικά, κυρίως λόγω του πυκνού καπνού που έχει σκεπάσει την περιοχή κοντά στο Βόμπουργκ, στις όχθες του Δούναβη, σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία, η οποία ανέφερε πως από την έκρηξη και την πυρκαγιά τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι, τρεις εκ των οποίων φέρουν τραύματα «μέτριας και μεγάλης σοβαρότητας».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι σχεδόν 2.000 κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Eιδικότερα, οι κάτοικοι των περιοχών Βόχμπουργκ και 'Ιρσινγκ, κοντά στο Ινγκολσταντ στη Βαυαρία, που ζουν κοντά στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις εγκατέλειψαν τις εστίες τους για λόγους ασφαλείας και οδηγήθηκαν σε γυμναστήρια των γύρω περιοχών.

«Το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίζεται», υπογράμμισε η αστυνομία. Σχεδόν 200 πυροσβέστες μετέχουν στην επιχείρηση αυτή.

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών κάλεσε τους πολίτες «να κρατήσουν τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά λόγω καπνού», σε μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων από την εστία της πυρκαγιάς.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε τομέα παραγωγής αερίου και βενζίνης σε υγρή μορφή λίγο μετά τις 05:30 τοπική ώρα.

Προς το παρόν, η αιτία της έκρηξης παραμένει άγνωστη, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίες που επιχειρούν να σβήσουν την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung η αστυνομία έχει αποκλείσει τη γύρω περιοχή, σε μια έκταση σχεδόν 130 στρεμμάτων, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους πολίτες από το να πλησιάσουν στο σημείο, γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Οι φλόγες που βγαίνουν από το διυλιστήριο είναι ορατές από απόσταση πολλών χιλιομέτρων.