Χάος: Ακυρώνονται εκαντοτάδες πτήσεις γνωστής αεροπορικής εταιρείας σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες

Newsroom Newsroom

Χάος: Ακυρώνονται εκαντοτάδες πτήσεις γνωστής αεροπορικής εταιρείας σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες

Σε απεργία στις 28 Σεπτεμβρίου κάλεσε σήμερα 13 Σεπτεμβρίου βελγικό συλλογικό συνδικάτο το ιπτάμενο προσωπικό της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας Ryanair σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες.

Οι πέντε χώρες που αφορά το κάλεσμα σε απεργία είναι το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, δήλωσε ο Ιβ Λαμπό, υπεύθυνος του βελγικού συνδικάτου CNE/LBC σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

«Συνεχίζουμε δυστυχώς τις συζητήσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μας υπόσχονται για το 2022 την μετατροπή των συμβάσεων σε εθνικές συμβάσεις, το οποίο είναι πολύ μακριά για μας», εξήγησε μιλώντας στο AFP ο Λαμπό.

«Το 2022 αυτό θα αποτελεί μέρος των υποχρεώσεών τους βάσει της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εμείς θέλουμε εφαρμογή του νόμου το 2019», πρόσθεσε.

Στο Βέλγιο, καλούνται επίσης και οι πιλότοι να πραγματοποιήσουν απεργία καθώς εκπροσωπούνται από το συνδικάτο CNE στη χώρα. Στις τέσσερις υπόλοιπες χώρες οι ενώσεις εργαζομένων που ανήκουν στο συλλογικό αυτό συνδικάτο εκπροσωπούν μόνον το ιπτάμενο προσωπικό.

Προηγούμενη απεργία που είχε διοργανωθεί σε 5 ευρωπαϊκές χώρες στις 10 Αυγούστου, κατά την θερινή περίοδο αιχμής, είχε προκαλέσει την ακύρωση 400 πτήσεων της εταιρείας Ryanair, επηρεάζοντας περισσότερους από 55.000 επιβάτες.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ryanair λίγο πριν από την συνέντευξη αυτή Τύπου, ο διευθυντής μάρκετινγκ της ιρλανδική εταιρείας χαμηλού κόστους Κένι Τζέικομπς σημείωνε ότι η Ryanair προβλέπει «ακύρωση μικρού αριθμού πτήσεων» αν το ιπτάμενο προσωπικό της σε πέντε χώρες προχωρήσει στην υλοποίηση της απειλής για περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις αυτόν τον μήνα και επίσης ότι αυτές θα αποτύχουν.

Η 24ωρη απεργία που κήρυξαν τα γερμανικά συνδικάτα κυβερνητών Cockpit και ιπτάμενου προσωπικού Verdi με αίτημα καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας, αναμένεται να αρχίσει αύριο στη 01:00 ώρα Γκρίνουϊτς (04:00 ώρα Ελλάδος).

Η προγραμματισμένη αυτή απεργία έπεται μιας συντονισμένης κινητοποίησης των πιλότων ανά την Ευρώπη τον Αύγουστο, η οποία υποχρέωσε την εταιρεία να ματαιώσει 400 από τις 2.400 προγραμματισμένες ευρωπαϊκές πτήσεις της στη διάρκεια της περιόδου αιχμής των θερινών διακοπών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από τότε η , η οποία κάθε χρόνο μεταφέρει περίπου 130 εκατομμύρια επιβάτες, έχει καταλήξει σε συμφωνίες με το προσωπικό της στην Ιρλανδία και την Ιταλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved