ΚΟΣΜΟΣ

Ασύλληπτο! Έβαλαν βελόνες σε φράουλες που πωλούνται σε σούπερ μάρκετ

Ασύλληπτο! Έβαλαν βελόνες σε φράουλες που πωλούνται σε σούπερ μάρκετ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αυστραλία, καθώς έχουν διατεθεί στην αγορά φράουλες με βελόνες και οι Αρχές εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο.

Η Πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας προσέφερε σήμερα Σάββατο (15/09) αμοιβή 100.000 δολαρίων Αυστραλίας (61.500 ευρώ) για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη αυτών που τοποθέτησαν βελόνες μέσα σε φράουλες.

Η αστυνομία έχει δηλώσει πως αυτό το σαμποτάζ με βελόνες και καρφίτσες αφορά έξι μάρκες φράουλας στην Αυστραλία και προειδοποιούν τους καταναλωτές να κόβουν το φρούτο στη μέση πριν το φάνε.

«Κάποιος προσπαθεί να σαμποτάρει τη βιομηχανία της φράουλας, αλλά έτσι βάζει σε κίνδυνο τις ζωές παιδιών και οικογενειών», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ Αναστάσια Παλαστσούκ.

Η Πολιτεία Κουίνσλαντ είναι μείζων παραγωγός φραουλών και η βιομηχανία της φράουλας αποφέρει στην Αυστραλία περισσότερα από 130 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας τον χρόνο.

Οι τιμές της φράουλας έπεσαν σ' όλη τη χώρα. Το ABC News μετέδωσε σήμερα ότι οι τιμές χονδρικής μειώθηκαν στο μισό, κάτω από το κόστος παραγωγής στη Δυτική Αυστραλία, με αποτέλεσμα οι καλλιεργητές να είναι αναγκασμένοι να πετάξουν στις χωματερές τόνους αυτού του φρούτου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.