Κασόγκι: Τα φρικτά σενάρια, οι άγριες κραυγές και η εξαφάνιση του πτώματος σε μπανιέρα με οξύ (Vids)

Η εξαφάνιση του Σαουδάραβα αντιφρονούντα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι από…

Ξεσπούν οι δικηγόροι του Ζακ: Αδικαίωτος ο βασανιστικός θάνατός του 25 μέρες μετά το έγκλημα

Δήλωση των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής στην υπόθεση…

Νέες πιέσεις ΗΠΑ στην αντιπολίτευση των Σκοπίων: Ψηφίστε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Επιστολή-παρέμβαση στον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής…

Παγκόσμιος συναγερμός για την «αόρατη» απειλή των πάγων που θα αφανίσει την ανθρωπότητα

Και ενώ οι περισσότεροι επιστήμονες κρούουν τον…

Επίδομα θέρμασης: Η πρόταση του Μαξίμου για το «καυτό» ζήτημα της τιμής του πετρελαίου

Το «καυτό» ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης τέθηκε,…

Τρόμος στο νερό: Ανακάλυψαν προϊστορικά «τέρατα» σε ποτάμι και είναι ολοζώντανα! (vids+pics)

Τρόμος στο νερό: Ανακάλυψαν προϊστορικά «τέρατα» σε ποτάμι και είναι ολοζώντανα! (vids+pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένα ποτάμι στη βόρεια περιοχή της Αυστραλίας είναι γεμάτο με ένα πανάρχαιο είδος ψαριού που απειλείται με εξαφάνιση, αποκάλυψε το κορυφαίο επιστημονικό σώμα της χώρας.

Ο Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας (CSIRO) ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μια πενταετή έρευνα στον ποταμό της Βικτώρια, σε μια προσπάθεια να ρίξει φως στη συμπεριφορά και την αναπαραγωγή των πριονόψαρων.

Μια προκαταρκτική έρευνα στα ύδατα το ποταμού είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό 25 νάνων και μακρύδοντων πριονόψαρων, καθώς και κάποιων σπάνιων ειδών καρχαρία που επίσης απειλούνται με εξαφάνιση.

Το πριονόψαρο έχει εξαφανισθεί σε ποσοστό 40% στις χώρες που κάποτε ζούσε, ωστόσο υγιείς πληθυσμοί εξακολουθούν να υπάρχουν στην τροπική βόρεια Αυστραλία. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη ψαριών παγκοσμίως που μεγαλώνουν μέχρι επτά μέτρα μήκος και ζυγίζουν έως 1000 κιλά και όπως λένε οι επιστήμονες του Οργανισμού Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας (CSIRO), πρόκειται για έναν τεράστιο δεινόσαυρο.

Το μεγαλύτερο που έχουν δει μέχρι σήμερα είναι μόνο πέντε μέτρα και νοιώθουν δέος στην ιδέα ενός τεράστιου, αλλόκοτου με το μεγάλο πριόνι μπροστά, κήτους που ζούσε πριν από εκατ. χρόνια.

Επειδή οι πληθυσμοί των πριονόψαρων είναι χαμηλοί και χρειάζονται 15 χρόνια για να φτάσουν σε σεξουαλική ωριμότητα, οι ερευνητές δεν κατάφεραν ποτέ να μελετήσουν σωστά τις αναπαραγωγικές τους συνήθειες.

«Μπορούν να γεννάνε μόλις έξι νεογνά κάθε δύο χρόνια, ή 12 κάθε χρόνο, εμείς δεν γνωρίζουμε ακριβώς και αυτό είναι μερικές από τις πληροφορίες που προσπαθούμε να μάθουμε με τις έρευνες» λένε οι ερευνητές.

 

 

PHOTO GALLERY