ΚΟΣΜΟΣ

Η αγκαλιά του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κάνιε Γουέστ στο οβάλ γραφείο (vid+pics)

Η αγκαλιά του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κάνιε Γουέστ στο οβάλ γραφείο (vid+pics)

Έναν από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του έχει βρει στο πρόσωπο του Κάνιε Γουέστ, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο διάσημος ράπερ, ο οποίος πρόσφατα εξέφρασε για μία ακόμη φορά την υποστήριξή του στον Αμερικανό πρόεδρο στο «Saturday Night Live», πέρασε μάλιστα την πόρτα του Λευκού Οίκου όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, αλλά και να γευματίσει με τον Τραμπ και το γαμπρό - σύμβουλό του Τζάρεντ Κούσνερ.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι ενδεικτικό της ατμόσφαιρας που επικράτησε στη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κάνιε Γουέστ:

Ο Κάνιε Γουέστ στις δηλώσεις του έθιξε τον «οικονομικό-εμπορικό πόλεμο» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, λέγοντας ότι «αν παράγουμε τα πάντα στην Κίνα, θα έχουμε πρόβλημα στην Αμερική».

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψή του και για το φλέγον ζήτημα της κατοχής και χρήσης όπλων.

«Το πρόβλημα δεν είναι τα νόμιμα όπλα. Τα παράνομα όπλα είναι το πρόβλημα. Έχουμε το δικαίωμα να κουβαλάμε όπλα», υποστήριξε.

Ο Τραμπ, από την πλευρά του, είπε ότι ο Κάνιε Γουέστ είναι ένας από τους καλύτερους φίλους του, ενώ χαμογελούσε γεμάτος ικανοποίηση για την παρουσία του γνωστού ράπερ στον Λευκό Οίκο.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Κάνιε Γουέστ ακούστηκε να λέει: «Αγαπώ αυτόν τον τύπο που κάθεται εδώ» και αμέσως σηκώθηκε όρθιος και «έδωσε» μία μεγάλη αγκαλιά στον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο πρόεδρος καθόταν στην πολυθρόνα του, στο οβάλ γραφείο.

agkalia

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του νέου κύκλου του "SNL" την περασμένη εβδομάδα, ο Γουέστ που ήταν καλεσμένος, φόρεσε ένα καπέλο με το σύνθημα «Make America Great Again» (Ας κάνουμε ξανά σπουδαία την Αμερική) και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι θέλουν να καταστήσουν τους πολίτες εξαρτημένους από κοινωνικά επιδόματα.

«Πολύ συχνά, όταν μιλάω με έναν λευκό, μου λέει: "Πώς μπορείς να αγαπάς τον Τραμπ; Είναι ρατσιστής". (Κι εγώ απαντώ), εάν ο ρατσισμός ήταν για εμένα πρόβλημα, εδώ και πολύ καιρό θα είχα εγκαταλείψει την Αμερική», είπε ο ράπερ, επιχειρηματίας και σύζυγος της πρωταγωνίστριας ριάλιτι, Κιμ Καρντάσιαν.

Επανέλαβε ακόμα το ενδιαφέρον του να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο Γουέστ αργότερα εισέπραξε επαίνους από τον Τραμπ, ο οποίος στο Twitter έγραψε ότι δεν παρακολούθησε το σόου, αλλά άκουσε ότι ο «Κάνιε ήταν σπουδαίος».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο παρουσιαστής της ραδιοφωνικής εκπομπής «Hot 97», Έμπρο Ντάρντεν είπε ότι ο Κάνιε Γουέστ τού τηλεφώνησε σε μία προσπάθεια να πάρει μαζί του στο Λευκό Οίκο και τον Κόλιν Κάπερνικ, παίκτη και πρώην σούπερ σταρ των Σαν Φρανσίσκο 49ers, με τον οποίο έχει έρθει σε ρήξη ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κάπερνικ το 2016 διαμαρτυρόμενος για τις αδικίες και την αστυνομική αυθαιρεσία κατά των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, γονάτισε κατά τη διάρκεια ανάκρουσης του αμερικανικού εθνικού ύμνου πριν από την έναρξη αγώνα.

Την κίνησή του μιμήθηκαν πολλοί συνάδελφοί του, όμως ο αθλητής οδηγήθηκε εκτός των 49ers τον Μάρτιο και δέχθηκε βολές από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των οργανισμών της NFL, διοργανώτριας αρχής του ομώνυμου πρωταθλήματος στο άθλημα του αμερικανικού ποδοσφαίρου των ΗΠΑ να απολύουν «όσους παίκτες δεν σέβονται την αμερικανική σημαία».

Ο Κάπερνικ δεν συνόδευσε πάντως τελικά τον Κάνιε Γουέστ στο Λευκό Οίκο.