ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στην Κριμαία: Πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σε κολλέγιο

Μακελειό στην Κριμαία: Πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σε κολλέγιο

Η έκρηξη που σημειώθηκε στην τεχνική σχολή της Κριμαίαςείναι τρομοκρατική επίθεση, όπως σημειώνουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης - Τουλάχιστον 18 νεκροί και δεκάδες τραυματίες - Αυτοκτόνησε ο δράστης -Έπεσαν πυροβολισμοί, ενώ πυροδοτήθηκε βόμβα γεμάτη μεταλλικά θραύσματα

Η επικεφαλής της σχολής, όπως αναφέρει το Reuters, αποκάλυψε πως ένοπλοι εισέβαλαν στο κτήριο, πέταξαν εκρηκτικά και στη συνέχεια ξεκίνησαν να πυροβολούν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Η Όλγκα Γκρεμπενίκοβα ενημέρωσε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, μάλιστα, πως ένας καμικάζι ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε πάνω του, ενώ περιγράφοντας την κατάσταση τόνισε πως υπάρχουν παντού σοροί.

Ανάμεσα στα θύματα είναι φοιτητές και μέλη του διδακτικού προσωπικού, όπως είπε.

Αδιευκρίνιστος ο αριθμός των θυμάτων

Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη έχει φθάσει τους 18, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ο ίδιος είπε στην κρατική τηλεόραση πως ο ύποπτος για την έκρηξη είναι ένας 22χρονος μαθητής του κολεγίου, ο οποίος αυτοκτόνησε.

Υπάλληλος στο νοσοκομείο της περιοχής δήλωσε πως 18 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο με τραύματα από την έκρηξη και πως οι γιατροί αναμένουν περίπου άλλους 50 τραυματίες.

«Υπάρχουν ήδη αρκετοί άνθρωποι στα επείγοντα και στην αίθουσα του χειρουργείου», δήλωσε ο υπάλληλος αυτός σύμφωνα πάντα με το TASS.

Εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας έκανε λόγο για «περίπου 70 τραυματίες», προσθέτοντας ότι εξετάζονται όλες οι πιθανές υποθέσεις για την έκρηξη αυτή.

Φωτογραφίες από τη σκηνή της έκρηξης που αναρτήθηκαν στον τοπικό Kerch FM δείχνουν τα τζάμια των παραθύρων του ισογείου ενός διώροφου κτηρίου να έχουν σπάσει και συντρίμμια έξω από αυτό.

Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στο σημείο.

Συλλυπητήρια από το Κρεμλίνο

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο είχε αφήσει αιχμές πως επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα, σημειώνοντας πως η αστυνομία διερευνά όλες τις πιθανότητες. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τις Αρχές να διαλευκάνουν τα αίτια της έκρηξης, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ίδιος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων της έκρηξης.