ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Μυστήριο με δεκάδες νεκρούς πιγκουίνους - Τι εξετάζουν οι Αρχές

Αυστραλία: Μυστήριο με δεκάδες νεκρούς πιγκουίνους - Τι εξετάζουν οι Αρχές

Οι αρμόδιοι καλούν τους ιδιοκτήτες σκύλων να λάβουν τα μέτρα τους

Έρευνα για το θάνατο 60 μικρών μπλε πιγκουίνων, γνωστών και ως νεραϊδοπιγκουίνων, πιθανόν από επίθεση σκύλων, ανακοίνωσαν οι Αρχές στη νότια Αυστραλία.

Οι νεκροί πιγκουίνοι βρέθηκαν κατά μήκος της βόρειας ακτής στην ομόσπονδη πολιτεία της Αυστραλίας, Τασμανία. Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες που διενήργησε το Τμήμα Πρωτογενών Βιομηχανιών, Πάρκων, Υδάτων και Περιβάλλοντος, οι περισσότεροι μπλε πιγκουίνοι κατά τα φαινόμενα έχασαν τη ζωή τους από επίθεση σκύλων.

Οι αρμόδιοι καλούν τους ιδιοκτήτες σκύλων να λάβουν τα μέτρα τους, καθώς τα σκυλιά μπορούν να καταφέρουν μεγάλο πλήγμα στις αποικίες των πιγκουίνων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο σε κοντινή παραλία, όταν βρέθηκαν νεκροί 13 μικροί μπλε πιγκουίνοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο μικρός μπλε πιγκουίνος δεν ξεπερνά τα 33 εκατοστά σε ύψος και τα 43 εκατοστά σε μήκος. Το μέσο βάρος του φθάνει το ενάμιση κιλό. Είναι το μικρότερο είδος πιγκουίνου και ζει κυρίως στις ακτές της νότιας Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Είναι ένα από τα λίγα είδη που απειλούνται από πεινασμένα χερσαία αρπακτικά.

Για το λόγο αυτό ζουν σε αποικίες, ώστε να μπορούν να προστατευθούν. Σκύλοι, γάτες και αλεπούδες που παρεισφρύουν στους οικοτόπους τους αποτελούν σημαντική απειλή, αλλά και μεγαλύτερα θαλάσσια ζώα, όπως οι φώκιες λεοπαρδάλεις, η δολοφόνος φάλαινα, οι καρχαρίες καθώς και ο άνθρωπος.

Διαβάστε επίσης: Ειρήνη Λαγούδη: Εξέλιξη - «βόμβα» στην υπόθεση - Άνοιξαν οι τραπεζικοί λογαριασμοι του γιατρού