ΚΟΣΜΟΣ

Κροκοδείλια δάκρυα για Κασόγκι από τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν – Σε ποιον θα φορτώσει το έγκλημα; (vid)

Κροκοδείλια δάκρυα για Κασόγκι από τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν – Σε ποιον θα φορτώσει το έγκλημα; (vid)

«Ειδεχθές περιστατικό» χαρακτήρισε τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο στην Τουρκία, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος έχει γίνει στόχος διεθνούς κατακραυγής.

Ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί πλέον με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση, αναζητώντας πλέον τους αποδιοπομπαίους τράγους που θα επωμιστούν το βάρους του στυγερού εγκλήματος μετά τα κροκοδείλια δάκρυα και τις δηλώσεις του μπιν Σαλμάν ότι το Ριάντ θα συνεργαστεί με την Άγκυρα και ότι «θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Σε ομιλία που εκφώνησε κατά τη διάρκειας ενός διεθνούς φόρουμ για τις επενδύσεις στο Ριάντ, στις πρώτες του δημόσιες δηλώσεις μετά την εξαφάνιση τη 2α Οκτωβρίου του Κασόγκι, ο ισχυρός άνδρας της Σαουδικής Αραβίας εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει «ρήξη στις σχέσεις με την Τουρκία».

«Το περιστατικό που συνέβη είναι πολύ οδυνηρό, για όλους τους Σαουδάραβες... Το περιστατικό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτό το έγκλημα θα λογοδοτήσουν (…) και στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, αλλά ποιος να τον πιστέψει…

Νωρίτερα, η τουρκική προεδρία ανέφερε ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρίγκιπας διάδοχος συζήτησαν σήμερα για τις «κοινές προσπάθειες» που θα κάνουν με στόχο να ριχθεί φως στη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Ρoή Ειδήσεων