ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιο σοκ: Νεκρός ο πρόεδρος της Λέστερ – Συντετριμμένοι οι οπαδοί της ομάδας

Παγκόσμιο σοκ: Νεκρός ο πρόεδρος της Λέστερ – Συντετριμμένοι οι οπαδοί της ομάδας

Σοκαρισμένη είναι η παγκόσμια κοινότητα από την τραγωδία στο Λέστερ, όπου το ελικόπτερο της τοπικής ομάδας, στο οποίο φέρεται να επέβαιναν ο πρόεδρος του συλλόγου Vichai Srivaddhanaprabha, η κόρη του, δύο πιλότοι και ένα ακόμα άτομο, για το οποίο δεν υπάρχει κάποια πληροφορία.

Δείτε συγκλονιστικά βίντεο από τον τόπο της τραγωδίας

Την ίδια ώρα οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το κατεστραμμένο ελικόπτερο, που συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου έξω από το King Power Stadium, αποτελούν γροθιά στο στομάχι.

Προς το παρόν τόσο η αστυνομία όσο και η ποσοσφαιρική ομάδα δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας. Ωστόσο, οι οπαδοί της ομάδας θρηνούν ήδη για τον πρόεδρο και την κόρη του, αφήνοντας έξω από το γήπεδο λουλούδια.

20246022

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά το τέλος του αγώνα της Λέστερ με τη Γουέστ Χαμ (1-1). Το ελικόπτερο του Ταϊλανδού απογειώθηκε, όπως κάθε φορά, από το «King Power Stadium» και, λίγα λεπτά μετά, κατέπεσε εκτός γηπέδου και τυλίχθηκε στις φλόγες.

5487192 6324451 image a 134 1540680705950

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, ενώ το γήπεδο εκκενώθηκε και η αποστολή της Γουέστ Χαμ αποχώρησε.

Τα αίτια της συντριβής παραμένουν ασαφή. Ωστόσο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξε κάποιου είδους βλάβη στο ελικόπτερο.

Σύμφωνα με έναν φίλαθλο που επικαλείται το BBC «ο ουραίος έλικας δεν λειτουργούσε σωστά και στροβιλιζόταν ανεξέλεγκτα».

Όπως δήλωσε στο ίδιο δίκτυο ο φωτογράφος Ράιαν Μπράουν ο οποίος κάλυπτε τον αγώνα «ο κινητήρας σταμάτησε. Γύρισα να δω και έκανε έναν αλλόκοτο θόρυβο, σαν να τρίζει. Κι έπειτα, το ελικόπτερο σταμάτησε. Γύρισα και στροβιλιζόταν εκτός ελέγχου. Μετά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός κρότος και ακολούθησε μία τεράστια φλόγα».

«Είδα τον Κάσπερ Σμάιχελ να τρέχει πρώτος από το στάδιο κι έπειτα πλήθη από ανθρώπους της ασφάλειας και του γηπέδου. Βρισκόμουν έξω από τη μία πλευρά και το ελικόπτερο συνετρίβη στην άλλη», αναφέρει άλλος ένας φίλαθλος που μόλις είχε βγει από το γήπεδο.

Ποιος ήταν ο Vichai Srivaddhanaprabha

Γεννημένος στην Μπανγκόκ το 1958, ο Ταϊλανδός δισεκατομμυριούχος ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes, ήταν ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ταϊλάνδη.

Ιδρυτής της εταιρείας King Power International εξαγόρασε τη Λέστερ το 2010 έναντι 39 εκατομμυρίων λιρών.

Λίγα χρόνια μετά, το 2016, η ομάδα κατάφερε να φτάσει στο υψηλότερο σκαλί της Premier League και να στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας. Ενώ ένα χρόνο αργότερο έφτασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε επίσης:

Μαρτυρίες – σοκ για το μακελειό στο Πίτσμπεργκ: Το προφίλ του δράστη που σκόρπισε το θάνατο

Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, DailyMail