ΚΟΣΜΟΣ

Η Benetton (ξανά) προκαλεί

Η Benetton (ξανά) προκαλεί

Προκλητική και πρωτότυπη είναι και η νέα διαφήμιση της Benetton, που θα επιχειρήσει να κερδίσει το μερίδιο αγοράς σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την εταιρεία.

Η νέα καμπάνια της εταιρείας, με τίτλο "Unhate" έχει ως μήνυμα «Σταματήστε το μίσος», όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του ομίλου, Αλεσσάντρο Μπένεττον.

Στις εικόνες, μπορεί κανείς να δει τον Μπαράκ Ομπάμα να φιλιέται ενθέρμως με τον κινέζο ομόλογό του, Χου Ζιντάο, την Άγκελα Μέρκελ να... βρίσκει ισορροπίες με τον έτερο κρίκο του γαλλογερμανικού άξονα, Νικολά Σαρκοζί, τον Ομπάμα να φιλά στο στόμα τον Ούγκο Τσάβες και τον Πάπα να κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα με έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Ισλάμ τον Αχμέντ Μοχάμεντ Ελ Ταγιέμπ.

Οι αντιδράσεις για τη νέα καμπάνια έχουν ήδη ξεκινήσει, με τους New York Times να αρνούνται να δημοσιεύσουν τη διαφήμιση και πολλούς αναλυτές να κάνουν λόγο για ένα μεγάλο ρίσκο.

Επίσης, η Benetton λάνσαρε και το Unhate Foundation, καλώντας τους χρήστες να ανεβάσουν κι αυτοί τη δική τους φωτογραφία στο διαδίκτυο.

benetton_merkel_sarkozy

Μέρκελ-Σαρκοζί

benetton_obama_chavez

Ομπάμα-Τσάβεζ

benetton_obama_zintao

Ομπάμα-Ζιντάο

benetton_papas

Πάπας- Αχμέντ Μοχάμεντ Ελ Ταγιέμπ