ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: «Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει δεύτερο δημοψήφισμα»

Brexit: «Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει δεύτερο δημοψήφισμα»

Ο υπουργός Παιδείας της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέμιαν Χιντς, διεύψευσε πληροφορίες που θέλουν υπουργούς να εξετάζουν τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος ώστε να αρθεί το αδιέξοδο όσον αφορά το Brexit.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση προετοιμάζεται για ένα δημοψήφισμα, ο Χιντς απάντησε μιλώντας στο Sky News: «Όχι, ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα ήταν διχαστικό. Είχαμε την ψήφο του λαού, είχαμε το δημοψήφισμα και τώρα οφείλουμε να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για το Brexit

Ο ίδιος περιέγραψε την συμφωνία της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι με την ΕΕ για το Brexit ως μια ισορροπημένη συμφωνία την οποία θα πρέπει να υποστηρίξουν οι Βρετανοί βουλευτές.

Νίκολα Στέρτζον: «Eίναι πιθανό να πετύχει αυτή τη στιγμή μια πρόταση μομφής»

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε σήμερα ότι περίμενε πως η πρόταση μομφής κατά της βρετανικής κυβέρνησης θα είχε επιτυχία, αυξάνοντας έτσι την πίεση προς το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, τους Εργατικούς, να την καταθέσουν.

«Θεωρώ ότι είναι πιθανό να πετύχει αυτή τη στιγμή μια πρόταση μομφής. Πρόκειται για μια κυβέρνηση αδύναμη και ασταθή, η οποία κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο αδύναμη και ασταθής», είπε η Στέρτζον στο Sky News.

Μετά την κατάθεση πρότασης μομφής από τους Συντηρητικούς βουλευτές της ίδιας της Μέι, οι Εργατικοί δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι εκείνοι θα καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι όταν θα φαίνεται πιθανό η πρότασή τους να έχει επιτυχία.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή: Τι αλλάζει στις αγορές με κάρτες

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή από τις επόμενες ώρες - Πού θα «χτυπήσουν» ισχυρά φαινόμενα