ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή έκρηξη στην Λυών: 8 τραυματίες - Για επίθεση κάνει λόγο ο Μακρόν

Ισχυρή έκρηξη στην Λυών: 8 τραυματίες - Για επίθεση κάνει λόγο ο Μακρόν

Συναγερμός σήμανε στη Λυών, το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς σημειώθηκε έκρηξη βόμβας σε κεντρικό δρόμο της πόλης - 8 τραυματίες - Για επίθεση κάνει λόγο ο Μακρόν

Σε παγιδευμένο δέμα αποδίδουν οι αρχές την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στον κεντρικό πεζόδρομο Βικτόρ Ουγκό της Λυών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, ενώ προκλήθηκαν και μικρές υλικές ζημιές στα αρκετά καταστήματα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε μια πρώτη αντίδραση, έκανε λόγο για «επίθεση», από την οποία δεν υπήρξαν νεκροί.

Νωρίτερα, πηγές της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας και των δικαστικών αρχών ανέφεραν ότι ένα παγιδευμένο δέμα, που ήταν τοποθετημένο στο οδόστρωμα εξερράγη.

Την ίδια ώρα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η βόμβα περιείχε «καρφιά και βίδες».

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας των τραυματιών, εκπρόσωπος της περιφέρειας διαβεβαίωσε ότι η ζωή τους δεν κινδυνεύει και ότι φέρουν τραύματα στο κάτω μέρος του σώματός τους.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο lyoncapitale.fr, μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα παιδί 8 ετών

Οι πυροτεχνουργοί και η πυροσβεστική υπηρεσία έχουν αποκλείσει την περιοχή και συνεχίζουν την επιτόπια έρευνα.

Στο σημείο βρίσκεται και ο γενικός εισαγγελέας της Λιόν, Νικολά Ζακέ. Πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αναζητείται ένας ύποπτος που διέφυγε με ποδήλατο, αφού προηγουμένως είχε αφήσει το πακέτο έξω από ένα φούρνο, στη διασταύρωση δύο δρόμων. Η πληροφορία αυτή όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

Ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Παρισιού ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.