Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Iαπωνία: Τέσσερις τραυματίες απο αρκούδα που «βόλταρε» σε αεροδρόμιο και στρατιωτική βάση

Newsbomb

Τον πανικό έσπειρε μία αρκούδα στην πόλη Σαπόρο της Ιαπωνίας. Οι αρχές αναγκάστηκαν να την θανατώσουν, αφού προηγουμένως είχε τραυματίσει τέσσερις κατοίκους της περιοχής.

Κυνηγοί πυροβόλησαν και σκότωσαν μια καφέ αρκούδα που προκάλεσε πανικό στην πόλη Σαπόρο της βόρειας Ιαπωνίας, τραυματίζοντας τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους και έναν στρατιώτη.

Οι αρχές της πόλης έγραψαν την Παρασκευή στο Twitter ότι η αρκούδα «εξολοθρεύτηκε», ενώ τοπικός τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε ότι την πυροβόλησε μία ομάδα κυνηγών.

Νωρίτερα, ένα δραματικό βίντεο που μεταδόθηκε έδειξε ότι η αρκούδα διέσχιζε ανενόχλητη έναν πολυσύχναστο δρόμο και περνούσε τις πύλες ενός στρατώνα, σπέρνοντας τον φόβο και τον πανικό.

Ένας στρατιώτης τραυματίστηκε από την αρκούδα στην πόλη, η οποία θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό μαραθώνιο και αρκετούς αγώνες τον Αύγουστο. Ένας ακόμη άνθρωπος δέχθηκε επίθεση από την αρκούδα από πίσω και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Ο «περίπατος» της αρκούδας προκάλεσε το κλείσιμο των τοπικών σχολείων και την ακύρωση πολλών πτήσεων σε ένα μικρό περιφερειακό αεροδρόμιο, ανέφερε η NHK.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Katsunobu Kato κάλεσε μάλιστα τους ανθρώπους στην ευρύτερη περιοχή του Χοκάιντο να είναι σε επιφυλακή.

«Συνολικά τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους ενα μέλος των δυνάμεων αυτοάμυνας, δέχθηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν από την καφέ αρκούδα. Εκφράζουμε την ειλικρινή μας συμπάθεια σε αυτούς», είπε.

Αξιωματούχοι από την πόλη Σαπόρο, την αστυνομία του Χοκάιντο, μια τοπική κυνηγετική ένωση και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες έφθασαν νωρίτερα στη σκηνή για να συντονίσουν τις προσπάθειες για να πιαστεί η καφέ αρκούδα, ή εάν κριθεί απαραίτητο να εξολοθρευτεί

Ένα από τα θύματα ήταν γύρω στα 40 και οι άλλοι δύο ηλικιωμένοι σύμφωνα με το NHK, το οποίο δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον τέταρτο τραυματία. Οι ασιατικές μαύρες αρκούδες εντοπίζονται σε μεγάλα μέρη της Ιαπωνίας, ενώ οι καφέ αρκούδες υπάρχουν κατά κύριο λόγο στο Χοκάιντο.

Η Οργάνωση Japan Bear and Forest Society προειδοποίησε ότι οι αρκούδες που ζουν στα δάση εντοπίζονται σε μεγαλύτερο αριθμό σε περιοχές που κατοικούνται από ανθρώπους καθώς αναζητούν τροφή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Σχεδίαζε να διαφύγει στο εξωτερικό ο 32χρονος πιλότος