Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Πλημμύρες στην Κίνα : Λεωφορείο πέφτει σε ποταμό, ενώ οι ισχυρές βροχές καταστρέφουν σπίτια (Vid)

Newsbomb

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11 άλλοι αγνοούνται μετά το απίστευτο περιστατικό με την πτώση λεωφορείου στην επαρχία Χεμπέι της Κίνας που πλήττεται απο πρωτοφανείς πλημμύρες

Ένα λεωφορείο έπεσε σε ποτάμι στη βόρεια Κίνα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 11 ακόμη να δηλωθούν αγνοούμενοι μετά από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που κατέστρεψαν σπίτια και κάλυψαν αγροτικές εκτάσεις σε δύο επαρχίες.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο δείχνει ανθρώπους πάνω από ένα σχεδόν βυθισμένο λεωφορείο σε έναν ορμητικό ποταμό που κυλάει πάνω από μια κοντινή γέφυρα έξω από την πόλη Shijiazhuang, περίπου 265 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πεκίνου.

Οι αρχές της επαρχίας Χεμπέι ανέφεραν σε ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι 37 από τα 51 άτομα του λεωφορείου διασώθηκαν. Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας CCTV ανέφερε ότι τρεις σκοτώθηκαν και 11 αγνοούνται.

Στη γειτονική επαρχία Shanxi στα δυτικά, οι πλημμύρες ανάγκασαν περισσότερους από 120.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κατέστρεψαν 17.000 σπίτια, σταμάτησαν τις εργασίες εκατοντάδων ορυχείων και κατέστρεψαν 470.000 στρέμματα γεωργικής γης.

Περίπου 1,75 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί συνολικά στο Shanxi από πλημμύρες που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις που έφτασαν σε επίπεδα σχεδόν τέσσερις φορές από το συνηθισμένο μηνιαίο μέσο όρο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προ των πυλών νέα ισχυρή κακοκαιρία - «Ίσως προσεγγίσει σε ένταση μεσογειακό κυκλώνα»

Δολοφονία στον Εύοσμο: Η μητέρα μου με έβαλε να πω ότι με κακοποιούσε σεξουαλικά

The Voice: Η 20χρονη που «τρέλανε» τους πάντες (videos)