Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τα τρένα του Σικάγο που κινούνται πάνω σε...φλεγόμενες ράγες (Video)

Newsbomb

ΗΠΑ:Σε συνθήκες ψύχους, τα τρένα στο Σικάγο κινούνται πάνω από φλεγόμενες γραμμές, σε ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που κάνει το γύρο του κόσμου

Μια εταιρεία μεταφορών στο Σικάγο...ανάβει φωτιές στις γραμμές του τρένου για να αποτρέψει τις καθυστερήσεις.

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται τακτικά για να αποφευχθεί το πάγωμα των σιδηροδρομικών γραμμών και η διακοπή της κίνησης των τρένων κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν.

Η χρήση της φωτιάς στους σιδηροδρόμους δεν είναι κάτι καινούργιο, ειδικά για τις γραμμές τρένων στο Σικάγο. Η Metra, μία υπηρεσία προαστιακού, δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει φλόγες να ξεπηδούν από γραμμές του τρένου στο Σικάγο τη Δευτέρα.

Kαι ενώ μπορεί να φαίνεται ότι οι ράγες έχουν πάρει φωτιά, τεχνικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, εξηγούν οι ειδικοί. «Υπάρχουν στην πραγματικότητα καυστήρες αερίου ακριβώς δίπλα στους διακόπτες», λέει ο Μάικλ Γκίλις, Διευθυντής Επικοινωνιών της Metra. «Είναι σαν εστία κουζίνας, η εστία γκαζιού».

Οι διακόπτες θέρμανσης βρίσκονται δίπλα στις γραμμές του τρένου για να διατηρούνται θερμαινόμενοι όλο το χειμώνα. «Έχουμε περίπου 500 διακόπτες στο σύστημά μας και θέλετε πραγματικά να τους κρατήσετε ζεστούς και να κρατήσετε την υγρασία έξω από αυτούς γιατί δεν θέλετε να παγώσουν», είπε

Κάτι τέτοιο βοηθά στη διατήρηση της ασφαλούς κίνησης των τρένων. «Βασιζόμαστε στους διακόπτες για να αλλάξουμε λωρίδα, ουσιαστικά, ή σε άλλη γραμμή. Και για να λειτουργήσουμε την υπηρεσία που έχουμε, πρέπει το τρένο να πηγαίνει πέρα ​​δώθε», πρόσθεσε. Ο Γκίλις είπε ότι το φαινόμενο που φαίνεται στο βίντεο είναι μοναδικό γιατί στη συγκεκριμένη τοποθεσία εχουν συγκεντρωθεί πολλοί πόσοι καυστήρες αερίου.

«Η Metra δημιουργήθηκε το 1984 από μια δέσμη προηγούμενων σιδηροδρομικών γραμμών και χτίστηκε από προκατόχους σιδηροδρόμους δεκαετίες πριν δημιουργηθεί η Metro. Και εκείνη την εποχή, αυτοί οι καυστήρες αερίου ήταν ο τρόπος με τον οποίο βάζατε τους διακόπτες θέρμανσης στους διακόπτες» είπε ο Γκίλις.

Οι νεότεροι σιδηρόδρομοι έχουν πιο σύγχρονους διακόπτες που δεν χρησιμοποιούν καυστήρες αερίου. Ειτε πρόκειται για ζεστό αέρα, είτε για ηλεκτρισμένο μέταλλο ή για μια πιο...φλογερή προσέγγιση, ο στόχος ειναι ο 'ιδιος λένε οι ειδικοί, πρέπει να γίνεται οτι ειναι απαραίτητο για να μείνει η υγρασία εκτός και να διατηρηθεί η ασφάλεια των επιβατών.

Πάνω από μισό μέτρο χιόνι έπεσε το Σαββατοκύριακο στπ Σικάγο και η θερμοκρασία δεν προβλέπεται να ανέβει σύντομα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.