Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Πελόζι: Νέα πλάνα από την αντίδρασή της κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο

Newsbomb

Νέα πλάνα από την αντίδραση της Νάνσι Πελόζι κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο, ελιδαν το φως της δημοσιότητας

Πλάνα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά δείχνουν με λεπτομέρειες πώς οι ηγέτες του Κογκρέσου διέφυγαν από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου και μετέτρεψαν μια κοντινή στρατιωτική βάση σε κέντρο διοίκησης από το οποίο συντονίζονταν για να καταπνίξουν την εξέγερση και να ολοκληρώσουν την πιστοποίηση των εκλογών του 2020.

Το οπτικό υλικό δείχνει μεταξύ άλλων τις προσπάθειες της Νάνσι Πελόζι να αναλάβει δράση, επιχειρώντας να βάλει τέλος στην εισβολή.Τα πλάνα κατέγραψε η κόρη της προέδρου της Βουλής, Αλεξάνδρα δημιουργός ντοκιμαντέρ που παρείχε μερικά από τα πλάνα της από τα παρασκήνια στην επίλεκτη επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου, η οποία προέβαλε μια επεξεργασμένη συλλογή στην ακρόαση της Πέμπτης.

Οι μεγαλύτερες αποκαλύψεις είναι τα τηλεφωνήματα μεταξύ του Πενς και της Πελόζι, την ώρα της κρίσης. Στην πρώτη κλήση, η Πελόζι ρωτά τον Πενς για την υγεία και τη σωματική του ασφάλεια, προτού συζητήσει μαζί του την πιθανότητα επανέναρξης της κοινής συνόδου του Κογκρέσου στο Φορτ ΜακΝέρ, ώστε οι νομοθέτες να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την τελετουργική διαδικασία οριστικοποίησης της νίκης του Μπάιντεν.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι εργάζονταν ενεργά για να σταματήσουν τη βία, για να αναπτυχθούν οι ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου στη σκηνή για να καταπνίξουν τη βία και να ασφαλίσουν το συγκρότημα του Καπιτωλίου», είπε ο εκπρόσωπος Τζέιμι Ράσκιν, Δημοκρατικός από το Μέριλαντ, σχετικά με το βίντεο στην ακρόαση. «Όλοι τους έκαναν αυτό που δεν έκανε ο Πρόεδρος Τραμπ, αυτό που απλώς αρνήθηκε να κάνει».

«Πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος να διατηρήσουμε την αίσθηση στους ανθρώπους ότι υπάρχει κάποια ασφάλεια, κάποια σιγουριά πως η κυβέρνηση μπορεί να λειτουργήσει και ότι έχουν τη δυνατότητα να εκλέξουν τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», ακούγεται να λέει στο βίντεο η Νάνσι Πελόζι.

Λίγο αργότερα, άλλη φωνή παρεμβαίνει ανακοινώνοντας ανησυχητικά νέα: Αρκετοί βουλευτές στο εσωτερικό του κτηρίου είχαν ήδη φορέσει μάσκες αερίων, προετοιμαζόμενοι για την πιθανότητα εισβολής. «Το πιστεύεις αυτό που γίνεται;» ακούγεται να λέει η Νάνσι Πελόζι στον βουλευτή των Δημοκρατικών, Τζιμ Κλάιμπερν.

Τα νέα κλιπ δείχνουν χαοτικές σκηνές Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών που μιλάνε στα τηλέφωνα στο Fort McNair, μερικές φορές μαζί, προσπαθώντας να καταλάβουν τι συνέβαινε στο καπιτώλιο και να εκλιπαρούν για βοήθεια. Σε μια δραματική σκηνή, ο τότε ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ ακούγεται να φωνάζει στον Υπουργό Στρατευμάτων, Ράιαν Μακάρθι, αφού άκουσε μια φήμη ότι ο Τραμπ εμπόδισε την Εθνοφρουρά της DC να σπεύσει στο Καπιτώλιο.

«Θα ήθελα να μάθω έναν καλό λόγο για τον οποίο αρνήθηκε», είπε. «Παρακαλώ – ολόκληρο το Καπιτώλιο έχει ισοπεδωθεί. Υπάρχει μια εικόνα κάποιου που κάθεται στην καρέκλα της Γερουσίας. Όλοι έχουμε εκκενωθεί. Έχουν σημειωθεί πυροβολισμοί. Χρειαζόμαστε ένα πλήρες τμήμα της Εθνικής Φρουράς, τώρα».