Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Celebrities στέλνουν μήνυμα για τη μάχη κατά του Έμπολα

Newsbomb

Γνωστοί σταρ της μουσικής και του κινηματογράφου αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να στείλουν ηχηρό μήνυμα για μια πιο σθεναρή απάντηση ώστε να καταπολεμηθεί η επιδημία του ιού Έμπολα.

Οι Μπόνο, Ματ Ντέιμον, Μπεν Άφλεκ, Γουίλ Φέρελ, Μόργκαν Φρίμαν και Βενσάν Κασέλ συμμετέχουν σε ένα βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο την Τετάρτη (19/11). Κατά τη διάρκειά του, όλοι κοιτάζουν την κάμερα παραμένοντας σιωπηλοί, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν ότι εξακολουθούν να περιμένουν από τους παγκόσμιους ηγέτες να αντιμετωπίσουν την επιδημία εξαιτίας της οποίας έχουν χαθεί περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι, κυρίως στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

Στη συνέχεια εμφανίζεται στις οθόνες το μήνυμα: «Περιμέναμε πολύ καιρό προτού δράσουμε. Ας αφήσουμε τα ωραία λόγια. Έχει έρθει ο καιρός να δράσουμε».

Την εκστρατεία αυτή ξεκίνησε η οργάνωση αρωγής One Campaign, την οποία έχει ιδρύσει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος U2, Μπόνο.
Στο βίντεο συμμετέχουν επίσης οι Αφρικανοί μουσικοί Φάλι Ιπούπα από το ΛΔ Κονγκό και Φέμι Κούτι από τη Νιγηρία, η Ανζελίκ Κιντζό από το Μπενίν, αλλά και οι γιατροί από τη Λιβερία Τζ. Σόκα Μόζες και Λουίζ Γκαγέ.

«Πιστέψαμε ότι είναι κάτι εξαιρετικά δυνατό να μην λένε τίποτε», δήλωσε ο Μάικλ Έλιοτ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της One Campaign.

«Τους ζητήσαμε να κοιτάξουν την κάμερα και βρήκαμε μερικές απλές φράσεις που εξηγούν ότι στο παρελθόν περιμέναμε πάρα πολύ και δεν μπορούμε να το κάνουμε στο μέλλον», πρόσθεσε.

Ο Έλιοτ χαρακτήρισε επίσης την αρχική αντίδραση στην επιδημία του ιού Έμπολα αποτυχημένη και σημείωσε ότι χιλιάδες πλήρωσαν γι’ αυτό με τη ζωή τους.

Η One Campaign καλεί τους πολίτες να υπογράψουν ένα αίτημα στο Διαδίκτυο με το οποίο ζητείται από τους παγκόσμιους ηγέτες να ενισχύσουν το σύστημα υγείας των αναπτυσσόμενων χωρών και να τερματίσουν την επιδημία.

Το βίντεο αυτό μπορεί κανείς να το δει στη διεύθυνση www.one.org/ebola, ενώ παράλληλα η οργάνωση έχει δημιουργήσει ένα σύνδεσμό στον οποίο εμφανίζεται πόσα χρήματα έχουν δεσμευθεί να προσφέρουν διάφορες χώρες για την αντιμετώπιση της επιδημίας, πόσα έχουν ήδη εκταμιευθεί, καθώς και πόσοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και άλλες συνεισφορές έχουν σταλεί στις πληγείσες χώρες.